spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Sfânta Liturghie arhierească la noua biserică a Schitului Păltiniș

Știri din Județ

Publicitate

La praznicul Buneivestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la noua biserică a Schitului Păltiniș care și-a sărbătorit hramul. Sub protia Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului s-au aflat exarhul mănăstirilor arhimandritul Calinic Teslevici, preotul Petru Damian, protopop de Săliște, protosinghelul Valeriu Luca, starețul așezământului monahal, diaconi şi alţi slujitori ai sfintelor altare, scrie mitropolia-ardealului.ro


Credincioşii din localităţile apropiate de schit, dar şi pelerini veniţi din mai multe părţi alte ţării, au participat la Sfânta Liturghie. Având în vedere că a fost finalizată pictura noii biserici a schitului, aceasta a fost sfințită cu ocazia acestui hram. Un moment aparte, de mare bucurie, pentru viețuitorii schitului a fost cel în care protosinghelul Valeriu Luca, starețul mânăstirii a fost ridicat la rang de arhimandrit, prin decizia Sfântului Sinod, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu.

În cuvântul de învățătură rostit Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit despre „Buna Vestire” ca început al mântuirii prin prezența Sfintei Treimi explicată de Îngerul Domnului.

CITEȘTE MAI MULT AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului