spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

La Tălmaciu este înființat primul centru de zi din județul Sibiu, cu program de after school

Știri din Județ

Publicitate

Primul centru de zi pentru copii din județul Sibiu, care va funcționa similar cu un after school, este înființat la Tălmaciu. Corpul C al clădirii școlii de pe strada Nicolae Bălcescu va fi reabilitat complet, pentru a oferi servicii gratuite copiilor din orașul Tălmaciu.


Primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea, anunța în luna decembrie a anului trecut semnarea contractului de finanțare în valoare de 2.180.594,29 lei, cu o valoare nerambursabilă în suma de 1.931.446,80 lei.

Fondurile nerambursabile obținute prin Programul Național de Reziliență și Redresare (PNRR) vor fi folosite pentru reabilitarea, refuncționalizarea, sporirea eficienței energetice, dotarea cu mobilier și materiale didactice a clădirii corp C din incinta școlii generale Nr 1, de pe strada Nicolae Bălcescu.

„Această clădire a fost construită în anul 1955, iar la momentul actual se află în stare de degradare și este total nefolosită. Odată reabilitata această construcție, va servi la dezvoltarea de servicii suport destinate copiilor și familiilor aparținătorilor acestora. Se vor asigura copiilor, pe timpul zilei, activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viata independentă, orientare școlară, servicii puse la dispoziție de personal calificat din rândul asistenților sociali, consilierilor și mediatorilor școlari, asistenți medicali comunitari, profesori etc. Se vor putea încheia parteneriate și contracte de voluntariat în folosul copiilor. Părintii vor putea beneficia acolo unde este cazul de activități de sprijin, consiliere și educare. Proiectul va trebui implementat pâna la data de 31.12.2024. Vom continua și vom sprijini mediul educațional investind astfel în viitorului copiilor si al comunității! “Sursă “Ioan Oancea!„ – declara primarul Ioan Oancea

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri