spot_img
8.6 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

20 de ani NATO: Ofițerul de la Sibiu care pregătește viitorii comandanți

Știri din Județ

Publicitate

Locotenent-colonel Claudiu Vesa, şef secţie de învăţământ la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, contribuie zilnic la instrucţia viitorilor ofiţeri de comandă şi inspiră tinerele generaţii cu experienţa sa, care include şi cea din misiunea Iraqi Freedom din Irak, din 2007, sub egida NATO.

Publicitate

„Am fost în teatrul de operaţii în calitate de comandant de subunitate, am desfăşurat diverse misiuni complexe în parteneriat cu celelalte armate din ţările membre NATO şi alţi parteneri. Toate acestea pentru a atinge obiective comune şi pentru a asigura un viitor stabil pentru noi toţi. A fost o provocare. Am acceptat-o, mi-am asumat-o. Îmi doresc ca prin povestea mea din cadrul teatrului de operaţii să inspir sau să educ viitoarele generaţii. Ba chiar mai mult, să le vorbesc despre valori precum curaj, sacrificiu şi solidaritate”, a declarat pentru AGERPRES Claudiu Vesa.

NATO este pentru Claudiu Vesa „o alianţă credibilă, puternică şi un parteneriat extraordinar”.

„Eu nu simt că am făcut sacrificii (în misiunea din Irak – n.r.), eu am fost acolo în calitate de militar şi cetăţean în slujba naţiunii. Acolo, împreună cu alţi colegi de-ai mei, cred că am desfăşurat misiuni bune şi foarte bune, complexe. Din punctul meu de vedere, suntem parteneri credibili. Nu am întâlnit situaţii în care să nu fim apreciaţi la adevărata noastră valoare, adică la superlativ. Experienţa mea în cadrul misiunii Iraqi Freedom m-a învăţat angajamentul pentru pace şi stabilitate. (…) Este important să ne menţinem implicarea, să lucrăm împreună cu partenerii şi cu aliaţii, toate acestea pentru a construi relaţii credibile, pentru a preveni conflicte viitoare”, a arătat Claudiu Vesa.

Potrivit reprezentantului Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, este foarte importantă recunoaşterea pe care o acordăm militarilor veterani, dar şi familiilor acestora. ”Este esenţial să nu uităm niciodată lecţiile învăţate din trecut”, a adăugat acesta.

„Cred că este important să avem un suport continuu din partea societăţii. Din punctul meu de vedere este esenţial să nu uităm niciodată lecţiile învăţate din trecut, toate acestea pentru a asigura un viitor mai bun”, a concluzionat locotenent-colonel Claudiu Vesa.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer