spot_img
11.4 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

BOIȚA: Primarul Nicolae Cocoș candidează pentru continuarea proiectelor dedicate locuitorilor

Știri din Județ

Publicitate

Primarul comunei Boița, Nicolae Cocoș va candida pentru un nou mandat din partea PNL pentru a continua implementarea proiectelor care au îmbunătățit standardul de viață al locuitorilor. După patru ani în care proiecte de milioane de euro au fost implementate în comună, Cocoș are planuri mari pentru viitorul comunei. „Oamenii din comună au văzut ce se poate face dacă ești dedicat 100%” a declarat primarul Nicolae Cocoș, pentru SIBIU INDEPENDENT.

Publicitate

În anul 2020, când a fost ales primar al comunei Boița, Nicolae Cocoș a demarat un amplu proces de modernizare al comunei. Multe din principalele probleme ridicate de locuitori în decursul anilor au fost rezolvate, dar mai sunt multe de făcut.

„Poate cel mai important proiect realizat pentru oameni este cadastrul general. Suntem o zonă care în comunism nu a fost cooperativizată și situația terenurilor era neclară. Am făcut demersuri și cu sprijinul instituțiilor centrale am reușit să facem cadastrul general al extravilanului și intravilanului. Oamenii acum au acte pe terenuri, ceea ce era o mare dorință a locuitorilor comunei. Mai avem un proiect în derulare pe cadastru acum la Lotrioara și vom finaliza astfel toată comuna” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Primarul Nicolae Cocoș a înmânat titlurile de proprietare localnicilor după finalizarea Cadastrului General

Curaj – cuvântul cheie al mandatului primarului

Nicolae Cocoș nu este un primar fricos. Deși legile se schimbă des în România, există multiple oportunități de finanțare. Iar Cocoș a luptat alături de angajații din Primăria Boița pentru a câștiga cât mai multe. Bugetul local al comunei nu acoperă aceste cheltuieli majore necesare la capitolul investiții.

După primii patru ani de mandat, Nicolae Cocoș a reușit să facă lucrări mari de infrastructură de la modernizare străzi, educație, digitalizare, păduri și cultură. Toate proiectele au reprezentat mari provocări tehnice și logistice și mult efort. Dar reușita implementării lor, îl face mândru pe actualul primar al comunei Boița.

„Îți trebuie mult curaj, ca primar, să aplici la atâtea proiecte și să le obții, apoi să le implementezi. Sunt multe provocări pe parcurs, datorită legislației și criteriilor dure de selecție și implementare. Locuitorii din Boița au văzut cum s-a transformat comuna sub ochii lor în acești patru ani.” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Au existat și provocări, datorate situației juridice găsite în comună în 2020, la preluarea mandatului de primar. „proiectul de introducere a apei potabile în comuna Boița, datorită problemelor juridice găsite în Primărie la preluarea mandatului, nu este finalizat. Sperăm ca până la sfârșitul anului toți cetățenii din Boița să aibă apa din rețea la robinet!” a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Primarul Nicolae Cocoș a reînviat tradițiile culturale ale comunei Boița

Planuri mari de viitor

Unele proiecte sunt încă în faze de implementare, altele sunt scrise și așteaptă finanțare. Unul din marile proiecte aflate acum în faza de aprobare este extinderea și modernizarea rețelei de canalizare și construirea a unei noi stații de epurare.

Un alt proiect major este construirea unui Centru de zi pentru seniori în Lazaret. Rețeaua de apă va continua să fie modernizată. Iar proiectul Parcului Industrial Boița lângă nodul rutier face pași înainte. Se pun bazele acum și pentru un cartier al Tineretului unde tinerii să poată construi locuințe. Sunt doar câteva din marile proiecte care primarul Nicolae Cocoș dorește să le implementeze în următorii patru ani. Tot pe fonduri atrase de la bugetul național și din fonduri europene. „Continuăm modernizarea și dezvoltarea comunei Boița!”, a declarat primarul Nicolae Cocoș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer