spot_img
16.3 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

CÂRȚIȘOARA: Primarului Vasilică Sorin Cîrțan nu îi este frică să își suflece mânecile pentru comună

Știri din Județ

Publicitate

Adesea vedem primari la costum, prin birouri. Nu este cazul la Cârțișoara, unde primarul Vasilică Sorin Cârțan combină munca la proiecte cu fonduri europene și guvernamentale, cu munca de jos. Este genul de primar care nu îi este teamă să pună umărul la propriu pentru a rezolva problemele din localitate. Mai ales că bugetul local este foarte mic.

Publicitate

Și Cîrțan nu face treabă singur în comună. Alături de alți angajați din Primărie au modernizat chiar ei câte două săli de clasă din cadrul școlii, în fiecare an. „Nu aveam bani de manoperă și am decis să muncim noi. În fiecare an, câte două săli de clasă. Mai avem două săli anul acesta și toată școala este renovată” se mândrește primarul Vasilică Sorin Cîrțan.

Pe lângă renovare, școala a beneficiat de dotări moderne pe diferite proiecte. Fiecare clasă are table inteligente, sunt calculatoare. Iar masa caldă se dă de anul trecut. Acum cu noul program masa sănătoasă au fost prinși toți copiii din școală și grădiniță. Noi dotări vor fi făcute la școală pe programul Ministerului Educației zilele acestea.

Terenul de sport sintetic din curtea școlii este un reper important. „Copiii au nevoie de mișcare, nu doar de carte. O minte sănătoasă se dezvoltă într-un corp sănătos. Terenul acesta de sport este un avantaj pentru copiii comunei noastre” crede primarul Vasilică Sorin Cîrțan

Problema gunoaielor de la Bâlea și urșii de pe Transfăgărășan

Primarul Cîrțan ține mult la curățenie. Comuna are contract cu firma SOMA pentru colectarea gunoaielor. Dar au cumpărat și o mașină la Primărie și de două ori pe săptămână, în sezonul turistic, merge la Bâlea să adune gunoaiele. „Am avut o problemă cu urșii la gunoaie. Noi făceam curat, noapte urșii veneau și răsturnau tot. Așa că am pus gard electrificat în jurul containerelor de la Bâlea Lac și Cascadă și nu mai avem probleme” spune primarul. Cel puțin, nu cu urșii. Dar cu turiștii care aruncă pe jos gunoi, problema este mai dificil de rezolvat. Mai ales vara. De aceea, primarul și alți angajați din primărie merg cu mașina special luată și strâng gunoiul mai des din zona Bâlea.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mesajul de Paște din partea PSD Sibiu