spot_img
12.9 C
Sibiu
duminică, 21 aprilie, 2024
spot_img

Mitropolitul Ardealului a conferențiat la Sibiu și i-a premiat pe tinerii câștigători

Știri din Județ

Luni, 1 aprilie, în Aula Mitropolit „Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vorbit celor prezenți despre taina vindecării sufletului in cadrul conferinței cu tema: „Postul, timpul vindecării sufletești”. Conferința a fost organizată de Organizația Tinerilor din Sibiu, organizație care, în contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, a inițiat un concurs sugestiv numit „Gânduri către un om bolnav”, câștigătorii acestui concurs fiind premiați de Parintele Mitropolit la finalul evenimentului, potrivit mitropolia-ardealului.ro

În cadrul conferinței, Înaltpreasfinția Sa a adus în prim-plan valențele tămăduitoare ale acestei perioade de tristețe fericită, prin raportarea la vindecarea spirituală a omului.

La finalul conferinței elevii au avut posibilitatea de a pune întrebări ierarhului referitoare la perioada postului. Înaltpreasfinția Sa a răspuns cu mare bucurie elevilor prezenți împărtășind din experiența sa pastorala si didactică.

Participanții la concursul „Gânduri către un om bolnav”, care s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 24 martie 2024 și a fost adresat elevilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7-35 ani au fost premiați în funcție de tipul creației literare poezie, eseu/compunere, scrisoare/ pagină de jurnal la categoria de vârstă aferentă.

Lucrările premiate vor fi duse bolnavilor din spitalele din Sibiu în perioada 2-5 aprilie. Concursul a fost organizat de către Organizația Tinerilor din Sibiu în parteneriat cu Mitropolia Ardealului, Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș