spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Raluca Turcan: “Acesta este documentul de la care a început epopeea plecării din PNL a primarului din Jina, Vasile Beschiu” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a prezentat documentul de la care a început plecarea din PNL a primarului din Jina, Vasile Beschiu. Ea a precizat că primarul se arăta nemulțumit că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu putea finanța proiectul rețelei de gaz din localitate. Dar, a arătat, conform documentului oficial, că Ministerul a transmis că respectiva finanțare va veni de la Administrația Fondului pentru mediu.

Publicitate

Redăm mai jos comunicatul de presă transmis către mass-media:


În baza acestui document, primăria din Jina era înștiințată de catre Ministerul Investițiilor si proiectelor europene că în ciuda solicitării de fazare a acestui proiect, pe POIM 2014-2020, Comisia Europeană nu a acceptat fazarea și intrarea la plată și ca atare, așa cum clar scrie aici, vor fi făcute eforturi pentru identificarea altor surse de finanțare pentru scopul finalizării proiectului, iar în momentul de față există acordul AFM față de propunerea de finanțare a proiectelor, ca acestea să fie preluate și finanțate prin AFM, care este în subordinea Ministerului Mediului, condus de un coleg PNL.


În această situație se regăsesc 18 proiecte in valoare de 802 milioane lei , inclusiv cel de introducere a retelei de gaze în zona Poiana – Jina -Tilișca. Vor fi mutate pe AFM și vor fi finanțate.
Pentru acest transfer există criterii. Niciun ministru nu poate decide cu pixul dacă un proiect va fi sau nu finanțat. Asa cum pe POIM există criterii de eligibilitate, asa si pe AFM.


Cu alte cuvinte, toată povestea prin care plecarea de la PNL a primarului Beschiu a fost făcută pentru a asigura finanțarea dintr-un proiect pe fonduri europene este o minciună și cu aceasta ocazie vrem să transmitem tuturor locuitorilor din Jina, Poiana, Tilișca ca rețeaua de gaze va fi introdusă, pe criterii obiective, alături de celelalte 17 proiecte, printr-un efort bugetar de 802 milioane de lei, și nu din pix.
Mai mult decât atât, va fi dată OUG, asumată de Ministerul Mediului și ministerul Finanțelor , conduse de colegi PNL, pentru a salva în toată țara aceste proiecte de introducere a retelei de gaz in comune.” a declarat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)