spot_img
15.1 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Reciclarea și prelucrarea gunoiul de grajd, un îngrășământ natural complet

Știri din Județ

Publicitate
Gunoiul de grajd este unul dintre cele mai populare și răspândite îngrășăminte organice utilizate de grădinari pentru a hrăni aproape toate culturile horticole. El este capabil să crească fertilitatea solului, să-i sporească calitățile pentru creșterea plantelor, iar acesta este un instrument cu adevărat eficient, dovedit de-a lungul anilor. În plus, puteți economisi mult gunoi de grajd: nu este nevoie de mult pentru a hrăni solul și îl puteți lua de pe propriul site dacă există animale pe el (în principal vaci, cai și bovine). Prelucrarea gunoiului de grajd este, de asemenea, foarte importantă dacă doriți să obțineți îngrășăminte de înaltă calitate.

Grădinarii atribuie avantajelor evidente ale gunoiului de grajd prietenia și naturalețea sa cu mediul. Prin urmare, chiar dacă există un exces de gunoi de grajd în sol, acest lucru nu va afecta în niciun fel starea plantei. Dar este demn de remarcat faptul că gunoiul de grajd brut este folosit extrem de rar: trebuie, de asemenea, să fie supus unor prelucrări pentru a deveni o parte cu adevărat utilă și integrantă a procesului de creștere a plantelor.

Publicitate

Prelucrarea este extrem de necesară, deoarece gunoiul de grajd proaspăt nu conține componentele cele mai utile, un mediu bacterian, ouă de paraziți și larve. În plus, în gunoiul de grajd există multe substanțe periculoase volatile care pot dăuna grădinarului însuși, stării sale de sănătate.

Se pare că prelucrarea gunoiului de grajd include mai multe etape simultan:

1. prelucrarea gunoiului de grajd proaspăt din paraziți, diverse substanțe infecțioase care sunt conținute în acesta;

2. îndepărtarea larvelor și a paraziților înșiși, care sunt, fără îndoială, la orice gunoi de grajd;

3. Prelucrarea gunoiului de grajd îl va face adecvat pentru o utilizare ulterioară și va facilita asimilarea componentelor conținute în gunoiul de grajd deja procesat.

Procesul de reciclare a gunoiului de grajd

Procesul de procesare a gunoiului de grajd este destul de interesant. Întregul ciclu poate fi împărțit condiționat în mai mulți pași cheie care trebuie implementați într-o secvență dată. Aceasta este singura modalitate de a realiza prelucrarea profesională a gunoiului de grajd, pentru a face din acesta un îngrășământ eficient pentru diferite culturi.

În primul rând, fermierul trebuie să adune fecalele de pe câmp în orice mod poate. Apoi, masele colectate sunt livrate într-o cameră pre-pregătită – o unitate de depozitare, care va conține gunoi de grajd în timpul procesării sale. Următorul pas este plasarea deșeurilor într-un depozit. Acest lucru ia în considerare tehnologiile specifice care sunt furnizate pentru implementarea acestui proces. Acestea trebuie să țină seama în mod necesar de tipul final de îngrășământ, precum și de scopurile pentru care va fi utilizat (în primul rând, luând în considerare plantele pentru care se va folosi fertilizarea sub formă de gunoi de grajd, dimensiunea, vârsta lor) .

Stivuirea poate fi de trei tipuri – stivuirea densă a gunoiului de grajd, stivuirea densă și în cele din urmă stivuirea complet liberă. Produsul final va depinde de acest lucru, dar apoi fiecare grădinar decide singur. În plus, paie sau turbă mărunțită pot fi amestecate în gunoi de grajd, ceea ce poate avea și un efect pozitiv asupra stării plantelor fertilizate.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Sursa foto: agrointel.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)