spot_img
17.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Cadou de suflet pentru Junii Sibiului: Daniela Cîmpean a oferit dansatorilor celebra „peană de june” confecționată la Gura Râului

Știri din Județ

Publicitate

Pe scena celei de-a 7-a ediții a Festivalului – Concurs „Lucreția Ciobanu”, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a oferit un cadou-surpriză dansatorilor de la Junii Sibiului: o peană de june, confecționată în Gura Râului.

Publicitate

În acest an, „Junii Sibiului” marchează 8 decenii de activitate neîntreruptă, fiind cel mai vechi ansamblu folcloric profesionist din România.

Realizată manual de către Maria Berbescu, o pensionară talentată și iubitoare a portului popular din Mărginimea Sibiului, „peana” este simbolul dansatorilor de la Junii Sibiului, fiind în același timp purtat la pălărie, în perioada dintre Crăciun și Anul Nou, de către toți tinerii necăsătoriți din Gura Râului.

„Este un simbol al tinereții, al forței și al vigorii cu care dansați pe scenă. Este un cadou pe care vi-l fac, dincolo de dragostea și respectul pe care vi le port”, a spus Daniela Cîmpean, la înmânarea „peanei de june” celui mai tânăr dansator al ansamblului.

La ediția cu numărul 7 a festivalului „Lucreția Ciobanu” s-au întrecut 20 de tineri interpreți care, timp de 3 zile, au oferit publicului un spectacol de zile mari.

La Gala laureaților, desfășurată ieri seară, Daniela Cîmpean a înmânat și Marele Premiu al concursului, unei interprete din județul Sălaj, Alice – Olivia Ghile. „Îți doresc ca acea simbolistică a cifrei șapte, care reprezintă numărul ediției la care ne aflăm,  să te însoțească toată cariera: să fie încununată de perfecțiune și doar norocul să stea în calea ta”, i-a urat Daniela Cîmpean, tinerei soliste.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri