spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea crește rapid în topul încrederii sibienilor cu drept de vot (C.P)

Știri din Județ

Publicitate
În câteva săptămâni de la intrarea în competiția pentru postul de primar al Municipiului Sibiu, arhitectul Lucian Alexandru Găvozdea ajunge foarte aproape de locul 2 în topul ce măsoară încrederea sibienilor în candidații la Primăria orașului. Încrederea cetățenilor este un factor determinant pentru reușita în alegeri.

Măsurătoarea a fost realizată printr-un sondaj condus de firma de cercetare sociologică Verifield.  

Publicitate

Fără niciun partid politic în spate și fără bani din subvenții publice – cum primesc partidele politice, inclusiv FDGR, candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea ajunge cunoscut de peste 30% dintre sibienii cu drept de vot, în doar câteva săptămâni. 

Sondajul mai evidențiază neîncrederea sibienilor în partidele politice.

Peste 70% dintre sibieni cu drept de vot sunt de acord cu afirmația „Candidații partidelor politice se ocupă de interesele de partid, nu de nevoile oamenilor”. 

Acest procent demonstrează că cea mai bună variantă pentru Primăria Sibiu este un primar independent care să strângă în jurul lui partidele.

În ceea ce privește votul sibienilor pentru Consiliul local, sondajul arată că toate partidele prezente în actualul Consiliul local pierd voturi. O majoritate în viitorul Consiliul Local se va putea realiza din reprezentanții a cel puțin trei partide.

„Acest lucru răspunde la întrebarea – cine e mai în măsură să realizeze o colaborare între 3 sau 4 partide politice în Consiliul local – un primar cu interese de partid în spate sau un primar independent, susținător al intereselor oamenilor? Sibienii ne arată că o candidatură independentă la Primăria Sibiului este nu numai dorită, ci și necesară.

Invit din nou candidații partidelor politice la Primăria Sibiului să fie de acord să organizăm dezbateri publice în fața sibienilor. Avem o datorie față de cetățeni.”– a declarat Lucian Alexandru Găvozdea.

Sondajul a fost realizat de firma de cercetare sociologică – Verifield, la comanda lui Lucian Alexandru Găvozdea, în perioada 2-9 aprilie, pe un eșantion de 800 de persoane, reprezentativ pentru populația cu drept de vot din Municipiul Sibiu, prin metoda CATI.

………..

Despre candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea


Lucian Alexandru Găvozdea, 45 de ani, este arhitect și urbanist, născut în Sibiu, fost elev al liceului Brukenthal. Este tatăl al două fete, soț și fiul a doi pensionari sibieni.

A absolvit Facultatea de Arhitectură Ion Mincu din București. În timpul studenției, a urmat în Belgia, cursurile unui master de conservare a clădirilor de patrimoniu. Diploma de master a obținut-o la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București.

În 2018, arhitectul Găvozdea a fost ales Președinte al Ordinului Arhitecților din România, organizație profesională care reunește peste 10.000 de arhitecți din toată țara. A condus OAR România timp de 4 ani.

În Sibiu, arhitectul Găvozdea a realizat peste 20 de proiecte de arhitectură – sedii de firme, construcții industriale și locuințe – ansambluri și individuale. Cele mai cunoscute fiind clădirea de pe str. Ștefan cel Mare, menită a fi sediul Antena 1, extinderea fabricii Harting din Parcul Industrial Vest și proiectul Amylon, în curs de realizare. 

Găvozdea a fost prezent alături de grupul „Vă vedem din Sibiu” la protestele împotriva PSD de la începutul anului 2017, iar anul trecut a înființat alături de douăzeci de profesioniști sibieni – Asociația civică Sibiu2024. Au creat împreună un Plan de oraș, lansat în decembrie anul trecut. 

Mai multe pe alexandrugavozdea.ro.

Comunicat de presă transmis de Candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai