spot_img
11.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Tură de bicicletă în familie, pe ruta Sibiu – Cisnădioara – Rășinari

Știri din Județ

Publicitate

Echipa Anii Drumeției invită pasionații de mișcare, duminică, 14 aprilie de la ora 10:00, la o tură de bicicletă în familie, pe ruta Sibiu – Cisnădioara – Rășinari. ÎNSCRIERI AICI

Publicitate

Ne vom întâlni dimineață la ora 10.00 în Parcul Sub Arini în fața terenurilor sintetice de fotbal. Vom porni pe biciclete pe pista amenajată din Parcul Sub Arini până la strada Ludoș și de aici coborâm până la cabana Valea Aurie. Vom intra în pădurea Dumbrava de unde într-o primă fază vom urma poteca din spatele Muzeului Satului iar apoi ieșim în drumul forestier ce pornește din spatele Uzinei de Apă. Vor urma drumul forestier care traversează Pădurea Dumbrava până la ieșirea din pădure din Dealul Poplăcii. Aici vom avea timp de o scurtă pauză de povești și jocuri cu cei mici, la care sunt invitați și adulții să participe. De aici, vom coborî pe drumul asfaltat spre Rășinari și vom străzile satului până la o troiță de unde începe drumul de țară ce ne conduce spre Cisnădioara. Urcăm pe drumul de țară spre culmea dealului de unde vom panorama spre sud-vest Cisnădioara iar în spate vom avea satul Rășinari și panorama munților Cindrel. De aici urmăm culmea dealului și intrăm în curând în pădurea Catrina. Pedalăm pe potecile din pădurea de stejar și după aproximativ un km vom coborî în drumul asfaltat ce merge către Cisnădioara. Traversăm drumul județean și intrăm din nou în pădure din care vom ieși după scurt timp. Suntem în vârful unei pante de unde panoramăm Sibiu și Pădurea Dumbrava. De aici coborâm până la Râul Seviș pe care îl vom traversa si ne vom îndrepta spre Pădurea Dumbrava. Traversăm pădurea și ajungem la intrarea în Muzeul Satului de unde pe poteci de pământ într-o primă fază și mai apoi pe pista de biciclete ne întoarcem spre locul de unde dimineață am pornit în tura noastră.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 10:00, în în Parcul Sub Arini în fața terenurilor sintetice de fotbal.

INFORMAȚII TRASEU
Distanță: 25 km
Diferență de nivel: 200 m
Dificultate traseu: ușor
Durata turei de biciclete: aproximativ 5 – 6 ore (cu o pauză în Dealul Poplăcii).

La tură se recomandă bicicletele de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă.

ECHIPAMENT NECESAR
Haine adaptate sezonului, inclusiv o geacă de ploaie
Casca de biciclist
Rucsac de tură
Sticlă cu apă, minim 1 litru
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului

COSTURI
70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copiii de minim 6 ani.
Tura se va ține cu minim 6 participanți adulți.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentrua evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID
Proca Mihai – ghid local și național de turism
Contact: 0720-003.332

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai