spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Tinerii de la ASTRA Adolescent s-au bucurat vineri de o plimbare prin Rășinari și Cisnădioara

Știri din Județ

Publicitate

Tinerii de la ASTRA Adolescent s-au bucurat vineri de o incursiune în istoria județului Sibiu, încununată de o plimbare în natură. Mica excursie i-a purtat prin Rășinari și Cisnădioara, unde au aflat povești cu totul deosebite din trecutul zonei, au învățat despre mediul înconjurător și s-au plimbat prin mijlocul naturii. Citește și A treia ediție a programului de vară ASTRA Adolescent începe la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu


Adolescenții, însoțiți de un ghid turistic de la Anii Drumeției, au avut ocazia să cunoască elemente de istorie, la Muzeul Etnografic Rășinari. Aici au avut ocazia să vadă diferite obiecte care au trecut testul timpului, au învățat despre marile personalități ale istoriei românești care au crescut la Rășinari și au avut posibilitatea chiar să se semneze în cartea vizitatorilor.

Excursia a continuat cu o drumeție până la Cisnădioara. Tinerii au descoperit natura într-un mod educativ, au învățat cum să distingă ciupercile comestibile de cele toxice, dar și cum să deosebească arborii în funcție de frunza lor sau de trunchi. Cele două pauze făcute în poienițe le-au dat ocazia să socializeze și să lege prietenii.

Plimbarea a culminat cu vizita la Cetatea din Cisnădioara, unde au primit o nouă lecție de istorie, la care au participat, interesați, cu întrebări, apoi au avut un mic moment de respiro înainte de a coborî la microbuz.

Nu uitați că puteți să ne urmăriți și pe TikTok

***

Proiectul ASTRA Adolescent continuă săptămâna viitoare, cu noi invitați de excepție și activități memorabile.

***

Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă