spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Record absolut în Campania SOMA de colectare a deșeurilor mari la Sibiu. De ce?

Știri din Județ

Publicitate

Angajații SOMA Sibiu nu s-au așteptat ca la începutul lunii aprilie, când au desfășurat campania de colectare a deșurilor voluminiase în Sibiu, să strângă o asemenea cantitate. 304, 56 tone de deșeuri strânse în 6 zile reprezintă un record absolut în istoria SOMA la Sibiu de 7 ani. Reprezentanții SOMA au dorit să clarifice o informație greșit circulată în oraș: campaniile SOMA de colectare a deșeurilor voluminoase vor continua de două ori pe an, primăvara și toamna, chiar și după deschiderea Centrelor de Aport Voluntar de Primărie.

Publicitate

Dacă în octombrie 2023, SOMA Sibiu anunța un record de 184,48 tone de deșeuri voluminoase strânse din Sibiu în campania de 6 zile, în aprilie 2024 recordul a fost spulberat.

Cele 304,56 tone de deșeuri au pus o presiune uriașă pe operatorul de salubritate, mașinile și angajații acestuia. A fost nevoie de 122 de curse de camioane pentru a strânge toate deșeurile din oraș din zona de case și de blocuri. Zeci de oameni implicați la manipularea celor peste 300 de tone.

O analiză a deșeurilor colectate în această perioadă arată că 80% reprezintă mobilier, 3 tone au fost aparate electrice, 2 tone cauciucuri, 1 tonă metal.

Cantitatea scoasă de sibieni din locuințe a fost mult mai mare, dar, ca la fiecare campanie, anumite persoane și firme au patrulat străzile mai ales pentru a strânge fier și electronice.

Sibienii să stea liniștiți! Campaniile SOMA vor continua

Datorită faptului că unii sibieni au crezut că aceste campanii SOMA de colectare a deșeurilor voluminoase vor dispărea, reprezentanții firmei au dat asigurări că nu este așa.

S-a vehiculat ideea greșită că odată cu apariția CAV-urilor (Centre de Aport Voluntar) sibienii vor fi obligați să ducă doar acolo deșeurile voluminoase. Nu este așa! CAV-urile vor funcționa tot timpul anului pentru cei care vor să ducă deșeuri voluminoase. Dar campaniile SOMA de colectare a acestora de la domiciliu vor continua de două ori pe an, primăvara și toamna.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer