spot_img
17.9 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Alexandru Găvozdea: De ce un candidat independent este alegerea potrivită pentru Primăria Sibiu (C.P)

Știri din Județ

Publicitate
Candidatul independent la Primăria Sibiu, Lucian Alexandru Găvozdea a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Am făcut publice zilele trecute rezultatele unui sondaj care arăta că peste 72% dintre sibieni sunt de acord cu afirmația: “Candidații partidelor politice se ocupă de interesele de partid, nu de nevoile oamenilor.”

Publicitate

Mă număr printre cei care sunt de acord cu afirmația, nu de ieri, de azi, dar nu mă așteptam să fim așa de mulți care gândim la fel.

Dezamăgirea noastră privind partidele politice ne dau imboldul să căutăm o alternativă la politică pentru administrația Sibiului. Și alternativa e o candidatură independentă, cum v-am propus la mijlocul lui februarie.

Arh. Lucian Alexandru Găvozdea, candidat independent la Primăria Sibiu

În orașul nostru, unde la prima vedere totul pare bine și frumos, avem tot felul de probleme și priorități.

Zilele trecute am văzut o scenă înfiorătoare cu o tânără mamă cu cărucior și un copil de mână gata să fie striviți de un camion la ieșirea din Sibiu spre Cisnădie, din lipsă de trotuare. Acea mamă are cu totul alte probleme în Sibiu decât antreprenorul de 35 de ani, paralizat de birocrație, care se străduiește să își ia avizele de funcționare de la primărie. Sau tânărul care a terminat facultatea în Sibiu dar jobul îl găsește doar la Cluj sau București. Ori pensionara care n-are lângă bloc o bancă să-și tragă sufletul.

Această varietate de probleme are toate șansele să devină preocuparea unui candidat independent pentru că el nu are o agendă de partid în spate.

Un independent e cu ochii pe oameni pentru că depinde sută la sută de încrederea lor. (Încredere, pentru care vă mulțumesc, situându-mă, tot conform sondajului amintit, între numele din vârf.)

Decizii luate la vedere

Când nu ai influențe de la partid, datorii de plătit către partid că te-a susținut cu bani pentru funcția publică (bani publici, de la noi), tu ca primar poți fi transparent în ceea ce faci. Ai o singură agenda – problemele oamenilor. Oamenii politici se ascund pentru că nu pot explica că, deși sunt plătiți de cetățeni, ei se ocupă în primul rând de partid.

Atenție pe oraș și oameni

Un candidat independent se poate concentra pe problemele locale. De multe ori, candidații de partid iau parte la lupte politice în cadrul partidelor lor – vedem încontinuu scandaluri, trădări, traseism. Avem cazuri celebre în Sibiu de oportunism politic, când politicianul alege un alt partid doar pentru că îi servește scopurilor mai bine. Candidații de partid subordonează problemele oamenilor, intereselor partizane.

Fără această politichie pe cap, ca independent, te poți concentra exclusiv pe nevoile și dorințele oamenilor, fără să fii influențat de directive de la București.

Candidatul independent Lucian Alexandru Găvozdea cu mame sibiene în cartiere

Echilibru între toți și toate

Prin alegerea unui candidat independent, avem o șansă de a depăși ce ne desparte. Ne putem uni în jurul țelului comun – de a face din Sibiu orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România.

Ca independent, văd rolul de primar ca pe un mediator între diferitele grupuri sociale din oraș. Cei care mă cunosc spun că sunt un bun negociator. Voi crea o atmosferă de înțelegere și colaborare. Voi asculta toate vocile și vom decide împreună.

Vă invit când găsiți un răgaz între câte aveți de făcut, să vă gândiți la ce ar însemna să avem primar în Sibiu un independent, fără interese de partid în spate.

Vă aștept la povești și discuții pe stradă, dar și pe canalele de social media:

https://www.instagram.com/lucianalexandrugavozdea/

https://www.youtube.com/@AlexandruGavozdea-rq4fb

alexandrugavozdea.ro

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Desigur omiti sa amintesti de: cartierele sibiene reabilitate gospodareste, parcari terane si supraterane (in premiera in Sibiu), de strazi importante refacute de la A la Z, de un stadion modern, de podurile peste Cibiun realizate, de malurile Cibinului redate publicului prin pista de biciclete, de parcurile noi de agrement pentru tineri si varstnici si de multe alte lucruri care fac din Sibiul zilelor noastre un oras in care ai vrea sa locuiesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri