20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Un nou proiect Erasmus+ la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Știri din Județ

În perioada 16-18 aprilie 2024, a avut loc prima întâlnire de proiect din cadrul programului Erasmus+ cu titlul „Acțiuni Verzi pentru o Nouă Cetățenie Europeană Durabilă și Incluzivă”. Proiectul, cu numărul 2023-1-PT01-KA220-SCH-000160660, a reunit școli din șase țări europene la Școala Secundară de la Camarat din Lisabona, Portugalia, care este școala coordonatoare. Alături de aceasta, au fost implicate școli din Turcia – Süleyman Demirel Fen Lisesi, Italia – IIS Abele Damiani, Lituania – Sakiu rajono Panemuniu mdc, Spania – ÍES Arroyo Harnina și România – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu.

Proiectul, cu o durată de 24 de luni, începând din 31 decembrie 2023, beneficiază de o finanțare în valoare de 40.850 Euro. Din partea școlii noastre au participat profesorii Dudaș Nela și Năgăra Ramona.

Scopul acestui proiect este să dezvolte o metodologie experimentală de învățare și predare, cu impact asupra practicilor, comportamentului și stilurilor de viață, pentru reducerea Amprentei Ecologice și sporirea conștientizării incluzivității și a mediului în rândul comunităților școlare. Activități multiple, incluzive și experimentale vor avea loc în aer liber, în spații verzi special amenajate de școli.

Publicitate

Grupul țintă al proiectului este format din elevi și cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu, din județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Agenda primei întâlniri de proiect a cuprins o întâlnire cu profesorii, vizitarea școlii, prezentarea participanților și a școlilor partenere, discutarea detaliilor proiectului și responsabilităților fiecărui partener, precum și discuții pe tema primei activități de formare pe termen scurt care va avea loc la CSEI Turnu Roșu. Profesorii au participat la un atelier despre mediu și sustenabilitate, au vizitat Parcul Național Sintra, Plaja Apples și râul Tagus.

În cele trei zile s-au atins obiectivele propuse pentru prima întâlnire de proiect. Gazdele au organizat activitățile într-un mod care să asigure o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională. Prima activitate de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea de bune practici în domeniul școlar va avea loc la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, Sibiu, în perioada 27-31 mai 2024.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni