spot_img
20.2 C
Sibiu
marți, 07 mai, 2024
spot_img

Rezultatele Olimpiadei Naționale de Biologie de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate
În perioada 20-25 aprilie 2024, a avut loc la Sibiu, Olimpiada Națională de Biologie, eveniment competițional care a reunit 282 de elevi pasionați de tainele științei vieții.

Probele de concurs au fost găzduite de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, iar o parte din activitățile recreaționale au fost oferite și găzduite de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Publicitate

Olimpicii, împreună cu profesorii însoțitori și membrii Comisiei Centrale, au fost cazați la hotelurile My Continental și Continental Forum.

Pe parcursul zilelor petrecute la Sibiu, oaspeții nostri au vizitat Muzeul Astra și au fost antrenați în activități interactive. Au descoperit centrul Sibiului și nenumăratele exponate din cadrul Muzeului Național Brukenthal, iar printr-un concurs interactiv li s-a testat atenția la detalii si, de ce nu, buna cunoaștere a orașului nostru. Luni, Departamentul de Biologie din cadrul Facultății de Stiințe, le-a oferit trei ateliere interesante cu teme de specialitate. Marți, au participat în Aula Magna la piesa de teatru, Antisocial – pe care elevii au îndrăgit-o enorm – aceasta fiind oferită de Departamentul de Teatru din cadrul Facultății de Litere și Arte. Miercuri, pe parcursul probei de selecție a lotului lărgit, elevii care au avut dimineața liberă, au participat la o serie de ateliere la Facultatea de Medicină.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc în data de 20.04.2024, în Aula Magna a U.L.B. din Sibiu, iar ceremonia de premiere a avut loc în data de 24.04.2024, în Sala Thalia.

Premiile au fost oferite de: Ministerul Educației, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Continetal Hotels, Autonom Sibiu, Editura C.D. Press, Editura D.P.H. și de comunitatea de biologie din Sibiu.

S-au acordat 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III, 43 de mențiuni, 30 de premii speciale, premiul special pentru elevul cu cel mai mare punctaj obținut la clasa a IX-a, care a constat într-o tabletă Lenovo  M8, oferită de Editura C.D. Press și multe alte premii surpriză oferite de sponsorii evenimentului.

Acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără de sponsori, pe care îi enumerăm în continuare și cărora le mulțumim cu această ocazie pentru tot sprijinul acordat: Continental Hotels, Clinica Alares Slatina, Autonom, Simpa, Greve, Trans Agape, Floradi, Mondex, Copy center, Valencia Trading, Boromir, Flower shop, Horeum Botique, Editura C.D. Press, Editura D.P.H., Sigemo; Muzeul Astra, Primăria Municipului Sibiu, Muzeul Brukenthal, Filarmonica de Stat, Tursib.

Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment extraordinar din viața școlii!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu