19.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

EDITORIAL: De ce nu mâncăm mici de acest 1 mai

Știri din Județ

Chit că mulți români de acest 1 mai au încins grătarele cu mici și alte cărnuri care mai de care, în mod normal nu aveau voie. Cel puțin cei 85% care s-au declarat la Recensământ creștini ortodocși. Din păcate, sunt creștini cam atât cât le convine să își tragă o rugăciune în vremuri de restriște sau să meargă la biserică la cununie ori botez. De ce nu aveau voie?


Răspunsul vine de la sine la un adevărat creștin ortodox. Este Postul Paștelui, miercuri, adică fără carne. Postul ar fi trebuit să fie tot fără carne, timp de 40 de zile, dar, chiar și preoții mai îngduitori le spun enoriașilor ca măcar miercurea și vinerea să țină post și toate zilele din Săptămâna Mare, cum este cunoscută această perioadă.

Publicitate

Doar că marile magazine au fost luate cu asalt ieri și azi dimineață și rafturile cu carne au fost golite. La fel și cele cu bere. Ai spune că trăim într-o țară plină de atei și oameni fără religie. Dacă era așa, nici nu mai scriam aceste rânduri.

Dar să te declari creștin ortodox, doar formal ori să mergi la biserică la Slujba de Înviere, după ce de acest 1 mai ai încins grătarul cu mici și au turnat pe gât bere mi se pare de prost gust. Ne arată ce nație duplicitară suntem. Și ce lipsă totală de valori morale avem.

Am spus mereu că un ateu cu convingere este de 100 de ori mai de prețuit decât un creștin ortodox fariseu, ca toți cei care se regăsesc în categoria mai devreme descrisă. Măcar spuneți că vă place carnea și berea și că religia este așa un moft, de ochii lumi, fără niciun pic de credință.

Anul acesta Învierea Domnului pică cum se poate mai prost: după 1 mai și în pre-campanie electorală. Vă dați seama câți politicienii s-au zgâriat pe ochi prin satele județului că nu pot da grătare la poport de 1 mai să mai ia un mandat? Alții au fost mai deștepți și au anulat chiar serbări tradiționale de 1 mai. Tocmai pentru că suntem în Săptămâna Mare și nu au vrut să strice rânduială creștină. Altora, în schimb, nu le-a păsat.

Oricum, vine Noaptea Învierii, când iar se umple de lume în jurul bisericilor. Două categorii: adevărații creștini care au ținut post și fariseii. Din păcate a doua categorie este tot mai mare, dacă nu majoritară. Mai bine să stea acasă!

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich