spot_img
23.1 C
Sibiu
luni, 20 mai, 2024
spot_img

Primarul Bogdan Bucur, despre realizarea rețelei de gaze naturale în comuna Rășinari: „A fost și este o mare realizare!”

Știri din Județ

Publicitate
Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, întru-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, relatează itinerariul unei realizări care este în prezent în plină desfășurare, mai precis realizarea rețelei de gaze naturale în Comuna Rășinari. Redăm mai jos mesajul integral al primarului:

Dragi rășinăreni,

Publicitate

Iată că ne aflăm în pragul alegerilor locale și chiar dacă am scris destul de rar în social media, consider că este important să vă spun câteva lucruri despre cea mai importantă investiție care a marcat acest mandat și care este în plină desfășurare chiar acum: realizarea rețelei de gaze naturale în Comuna Rășinari.

Îmi doresc să vă spun cum s-au petrecut lucrurile că să vedeți cât de greu s-a derulat această investiție.

În octombrie 2019 am semnat un contract de finanțare cu Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru relizarea rețelei fără branșamente.

Din lipsa de fonduri, contractele semnate au fost anulate la începutul anului 2020.

În octombrie 2020 am depus un proiect pentru atragerea de fonduri europene POIM cu cererea de finanțare pentru investiția de gaz. Investiția de gaz a fost eligibilă, dar au fost multe proiecte care au avut un punctaj mai mare și nu am prins finanțarea.

În anul 2021 am început demersurile de achiziție pentru proiectare și execuția rețelei de gaze naturale în comuna Rășinari, chiar dacă investiția trebuia făcută cu fonduri din bugetul comunei, la acea oră.

Am semnat astfel contractul de proiectare și execuție lucrări în februarie 2022 cu SC Inspet SA, în colaborare cu SC Instant Construct Company SRL, fiind realizată proiectarea rețelei până la sfârșitul anului.

În februarie 2023 am obținut Autorizația de înființare a rețelei de gaze naturale de la ANRE și am început lucrările cu banii strânși în bugetul Primăriei, fiindcă am considerat această investiție necesară pentru comuna noastră.

În același timp, am depus pe programul de finanțare Anghel Saligny documentele necesare, iar în mai 2023 am semnat finanțarea pe acest program, moment în care avem deja începute lucrările de execuție.

A fost și este o mare realizare!

Constructorii sunt serioși, astfel că în acest moment avem executat aproximativ 70 % din investit̗ie.

Vreau să vă asigur că reparat̗iile stradale urmează să se facă de îndată ce gradul de compactare permite acest lucru. Este un proces pe care e important să îl urmăm conform sfaturilor specialiștilor din domeniu, cu toate că știu și simt și eu acest disconfort creat de lucrări, pe termen relativ-scurt.

Îmi doresc ca toată lumea să se bucure de beneficiile și confortul pe termen lung pe care îl va aduce instalarea și utilizarea rețelei de gaz.

Sursa Foto: Bucur Bogdan – Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri