19.1 C
Sibiu
marți, 02 iulie, 2024

Analize Alegeri 2024: Primarul din Târnava, flotanții și rudele

Știri din Județ

Continuăm seria analizelor privind candidații la alegerile locale 2024 în județul Sibiu. Astăzi analizăm situația din comuna Târnava, județul Sibiu unde, brusc, s-au înmulțit flotanții în apropierea alegerilor. Dar o analiză mai atentă scoate în evidență și cine sunt aceștia: majoritatea angajați ai Primăriei care locuiesc de fapt în Mediaș sau alte localități. Plus legăturile de rudenie din Primăria Târnava frizează ridicolul.


Ultimele două ședințe de Consiliu Local Târnava, disponibile online pe contul de Facebook al Primăriei, au scos la iveală câteva probleme ce pun în dilemă legalitatea desfășurării alegerilor locale în această comună.

Publicitate

Un consilier local a întrebat primarul Pleiner Norbert Jacint dacă este adevărat că angajații Primăriei și alte persoane și-au făcut de curând viză de flotant în localitate, deși stau în Mediaș sau alte comune. Primarul nu a dorit să răspundă. La a doua ședință de consiliu local acesta a declarat că a emis 11 adeverințe pentru viză de flotant și că emiterea acestora se face de către Evidența Populației, biroul Mediaș. Consilierul local a acuzat că acești flotanți sunt angajați ai Primăriei Târnava și nu locuiesc în realitate la adresele indicate în vizele lor de flotant.

VIDEO: Prima ședință de Consiliu Local Târnava unde primarul este întrebat de flotanți

VIDEO: A doua ședință de Consiliu Local Târnava unde se discută despre flotanți

Este alarmant când în apropierea alegerilor, în comune, apar mai multe vize de flotant. Numărul de voturi este mic în aceste localități și orice creștere artificială a acestor votanți poate influența rezultatul alegerilor.

Conform surselor SIBIU INDEPENDENT, confirmate și de afirmațiile respectivului consilier local, soția primarului comunei Târnava este subalterna acestuia la primărie în calitate de referent. Nașa primarului lucrează în primărie ca ofițer de stare civilă, nașul primarului este șeful echipei de fotbal.

Sursa video: pagina de Facebook a Primăriei comunei Târnava

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ANUNȚ – Comuna Nocrich