29.1 C
Sibiu
duminică, 07 iulie, 2024

Proiectul ”Poteci incluzive” deschide noi orizonturi și oportunități persoanelor cu dizabilități din Sibiu

Știri din Județ

Asociația Diakoniewerk International este mândră să anunțe demararea celei de a treia ediții a proiectului „Poteci incluzive” dedicat persoanelor cu dizabilități, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu cu suma de 20.000 lei. Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor și dorințelor unei părți importante a comunității noastre, oferindu-le posibilitatea de a participa la experiențe unice și de a se bucura de frumusețea și bogăția culturală a regiunii noastre. Prin intermediul acestui proiect, dorim să deschidem noi orizonturi pentru persoanele cu dizabilități și să le oferim oportunități de dezvoltare personală și socială.

În cadrul primei etape, pe 23-24 mai 2024, vom organiza o incursiune în pitorescul oraș Avrig. Participanții vor avea ocazia să exploreze atracțiile culturale și istorice locale într-un tur ghidat accesibil, alături de ghidul de turism Nicoleta Ocneriu, care va include vizite la Palatul Brukenthal și la Biserica cu cel mai vechi ceas din Transilvania, împreună cu un joc interactiv de reconstituire istorică. De asemenea, vom organiza un atelier de țesătorie tradițională în Avrig, condus de doamna Rodica Ispas, unde participanții vor putea descoperi secretele meșteșugurilor locale.

A doua etapă, programată pentru 17-18 iunie 2024, constă într-o incursiune în spectaculoasa Valea Avrigului. Participanții vor avea parte de o drumeție pe un traseu adaptat nivelului lor de condiție fizică, ghidați de Nicoleta Ocneriu vor explora peisajele naturale. De asemenea, vor fi implicați în activități precum colectarea de plante pentru un ierbar unde alături de noi va fi ecologul Mihaela Sava, care va oferi îndrumare în identificarea și colectarea responsabilă a plantelor și vizitarea unor obiective turistice importante, cum ar fi Casa Întoarsă și Ferma de Cerbi.

Publicitate

Proiectul nostru își propune să ofere persoanelor cu dizabilități experiențe pozitive și împlinitoare, să le încurajeze să exploreze lumea din jurul lor și să le ofere oportunități de dezvoltare personală și socială într-un mediu inclusiv și susținător. Prin aceste activități, dorim să promovăm sănătatea și bunăstarea, să dezvoltăm relații sociale și să contribuim la îmbunătățirea calității vieții pentru toți participanții.

Asociația Diakoniewerk International înființată în anul 2006 este o organizație nonguvernamentală care dezvoltă servicii sociale pentru grupurile vulnerabile. În municipiul Sibiu există un Centru de Zi cu Specific Ocupațional și o Locuință Protejată pentru persoane cu dizabilități, centre în care tinerii atipici obțin deprinderi de viață independentă pentru o integrare mai bună în comunitatea sibiană.  

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mașină distrusă complet de foc la Dumbrăveni