14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Pasionații de lectură de toate vârstele invitați la concursul „Bătălia Cărților”, organizat de Biblioteca ASTRA

Știri din Județ

Pasionații de lectură de toate vârstele sunt invitați să participe la ediția din acest an a „Bătăliei Cărților”, concurs național de lectură organizat la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Competiția se va desfășura în perioada mai – noiembrie 2024, adresându-se participanților în cadrul a trei categorii de vârstă: Copii (11-13 ani), Adolescenți (14-18 ani) și Adulți.

Înscrierea și participarea la concurs sunt gratuite, fiind necesar doar un permis valid de utilizator al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Pe durata competiției, participanții vor citi volumele prevăzute în listele de lectură pentru fiecare categorie de vârstă, titlurile aparținând atât literaturii române, cât și celei universale. Cei care vor parcurge toate titlurile propuse și vor completa fișele de lectură, demonstrând o înțelegere profundă a textelor, vor ajunge în etapa finală a competiției. Pentru categoriile dedicate copiilor și adolescenților, dezbaterea finală va avea loc în luna decembrie a.c. În cadrul acestui eveniment, finaliștii vor avea prilejul de a prezenta cartea preferată în fața membrilor juriului și a susținătorilor din public. Va fi desemnat „Cititorul anului 2024” pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă, iar volumul care va obține punctajul maxim din partea competitorilor va deveni „Cartea anului 2024”. De asemenea, se vor acorda premii pentru cele mai bune fișe de lectură.

Listele cu titlurile propuse pentru lectură, formularele de înscriere, regulamentul de participare și toate materialele necesare desfășurării concursului „Bătălia Cărților 2024” sunt disponibile la sediul central al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Str. G. Barițiu, nr.7, Sibiu), în Compartimentul pentru Copii și Tineret (et.1) și Compartimentul pentru Adulți (et.4), dar şi în filialele bibliotecii publice: Filiala Hipodrom (str. Rahovei, nr.14), Filiala Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bloc 31), Filiala Vasile Aron (str. Semaforului, bloc 22), Filiala Bâlea (str. Bâlea, bl.9), Filiala Cisnădie (Str. Ţesătorilor, nr. 6).

Publicitate

În egală măsură, documentele se regăsesc pe site-ul Bibliotecii ASTRA Sibiu sau se pot obține prin solicitare la adresa de email: bibliosuport@bjastrasibiu.ro. Disponibilitatea titlurilor se poate consulta în catalogul electronic al bibliotecii: http://bjastrasibiu.ro/catalog-online/.

***

Concursul național de lectură „Bătălia Cărților” este organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Competiția este organizată cu scopul de a promova lectura și literatura în rândul publicului și de a oferi un prilej de conectare pentru membrii comunității pasionați de lectură.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri