17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Adjunctul șefului SRI se pensionează la 48 de ani. A terminat Dreptul la Sibiu

Știri din Județ

Adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, general-locotenent Cristian Bizadea, se pensionează începând cu data de 1 iunie, informează Biroul de presă al SRI.


Hard Talk TV a anunțat de ieri că Bizadea și-a înaintat demisia către președintele României. Totuși, oficial, astăzi este vorba de o pensionare. „Adjunctul șefului SRI, fost șef de cabinet al fostului șef SRI, la fel ca George Tuță, candidatul PNL la funcția de primar al Sectorului 1, și-a scris ieri demisia. Urmează să fie înaintată președintelui României. El este considerat falanga activă a rețelei Coldea de către sursele din SRI.” spun jurnaliștii de la Hard Talk TV.

Publicitate

Potrivit biografiei de pe site-ul Serviciului Român de Informaţii, anterior numirii, Bizadea a ocupat poziţia de şef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în SRI, în anul 2001, a deţinut diferite funcţii în Direcţia Generală Contraspionaj: locţiitor al şefului Direcţiei, şef de departamente de analiză, operaţiuni şi planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni şi externi ai SRI.

A coordonat şi contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituţională a Serviciului Român de Informaţii, se mai arată în biografia sa.

În anul 2013 a obţinut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din Bucureşti, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins – o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar şi a predat cursuri de analiză a informaţiilor şi analiză de risc la Universitatea din Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Este licenţiat în drept al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu şi are un master în comunicare şi relaţii publice, obţinut la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

Cristian Bizadea are 48 de ani.

În prezent, Serviciul Român de Informaţii are un director interimar, anume prim-adjunctul directorului SRI – generalul Răzvan Ionescu.

Sursa info: Agerpres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic