14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Adrian Bibu, candidat PNL la Primăria Sibiu: Locuitorii din Vasile Aaron au nevoie de un parc adevărat și asta urgent! (PE)

Știri din Județ

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, a prezentat locuitorilor din cartierul Vasile Aaron proiectul său pentru actuala Bază Hipică.

„Este limpede că Baza Hipică trebuie relocată de urgență și acest lucru se poate întâmpla fără eforturi prea mari. Pe terenul astfel eliberat am gândit un parc de dimensiuni impresionante, cu o parcare parțial subterană, parțial supraterană. Dincolo de efectul asupra calității vieții celor din Vasile Aaron, acea investiție (coroborată cu alte lucrări aflate acum în diferite stadii) va contribui la eliberarea benzilor de circulație de pe strada Semaforului folosite acum drept parcări. Vom putea, astfel, realiza benzi speciale pentru autobuz și biciclete. Mai mult! Până la edificarea primelor parcări de tip park & ride la intrările în oraș, investiția din Vasile Aaron (care va fi deservită printr-o stradă nouă și  o stație BUS) va putea avea un astfel de rol pentru cei care intră în oraș dinspre Vâlcea. Le va fi foarte simplu să își lase mașinile acolo, să ia autobuzul și să ajungă rapid și ieftin în centru ˝ – spune Bibu.

Parcul propus de Bibu ar urma să ocupe 37 mii mp și să creeze un deal în pantă deasupra unei parcări, dar și numeroase facilități pentru locuitori și vizitatori. Se vor realiza 380 de locuri de parcare  pe două niveluri – unul destinat automobilelor locuitorilor din zonă, iar al doilea nivel vizitatorilor. Se va crea încă o stradă între Semaforului și Vasile Aaron și se vor reamenaja și locurile de parcare din zona bisericii. Parcul va avea zone de joacă moderne și sigure, terenuri multifuncționale cu gradene (utilizabile și pentru activități comunitare cu public), spații pentru vârstnici, pajiști pentru picnic, zone de belvedere, locuri pentru hamace, spații pentru meditație și relaxare și chiar un luciu de apă.

„Locuitorii din Vasile Aaron au nevoie de un parc adevărat și asta urgent! Sunt prea mulți ani de când investițiile în zonă s-au rezumat la asfalt și iar asfalt!˝- explică Adrian Bibu.

În opinia candidatului liberal, Baza Hipică se poate reloca fără costuri prea mari într-una dintre zonele în dezvoltare care aparțin Municipalității. Construcțiile de care are nevoie baza nu prezintă un grad ridicat de complexitate și s-ar putea edifica rapid.

Din păcate, deși subiectul relocării împlinește aproape 20 de ani și deși este menționat în toate documentele strategice, situația este neschimbată. Suferă atât locuitorii, cât și  sportivii care nu-și pot desfășura activitatea în condiții bune˝- mai spune Adrian Bibu.

Articol publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri