27.9 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Evenimentele desfășurate în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor, derulat de Crucea Roșie

Știri din Județ

Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu a desfășurat în luna mai, 3 evenimente majore în Sibiu, în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În data de 17 mai, la orele 19, primul flashmob din cadrul proiectului, la care au paticipat 70 de voluntari ai Societății Naționale de cruce Roșie Filiala Sibiu. Membrii ansamblului 𝐘𝐨𝐮𝐧𝐠 𝐓𝐢𝐥𝐥 𝐃𝐞𝐚𝐭𝐡 au transformat spațiul într-o scenă plină de energie și pasiune, în vederea transmiterii mesajului proiectului.

În 19 mai 2024, de la ora 20:00 a avut loc o proiecție de film în Muzeul Astra din Sibiu la scena de pe lac, la care au participat peste 300 de persoane. În deschiderea evenimentului, atât invitatul special, actorul Florin Coșuleț, cât și  Raluca Morar, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie-Filiala Sibiu și Adina Străjan, directorul Ziarului Sibiu 100%, au transmis tinerilor un mesaj antidrog. „ Am fost onorați de prezența a sute de persoane care au ales să petreacă seara alături de noi. Chiar dacă ne-am fi așteptat la mai mulți participanți, fiecare suflet prezent a contat enorm și a contribuit la succesul acestei inițiative”, relatează membrii echipei de proiect.  Actori relevanți din comunitatea sibiană s-au implicat pentru buna desfățurare a evenimentului. Amintim în acest sens: Muzeul Astra și Astra Film Festival, Tursib S.A., Set UP, Grunca Ovidiu, Szekely Camelia și Ziarul Sibiu 100% care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

Publicitate

În data de 24 mai 2024, în Piața Huet, Societatea Națională de Cruce Roșie a încântat privirile spectatorilor cu un al doilea flashmob.

Echipa de proiect pregătește o altă surpriză, care, de această dată nu se va adresa doar comunității sibiene, ci este așteptat să aibă un impact major asupra adolescenților din Romania. Astăzi se pretesc platourile de filmare pentru un podcast, în cadrul căreia invitatul special este mult iubitul părintele Necula.

 Podcastul va adresa teme precum: riscurile consumului de droguri (la nivel de sănătate, psihic, social, economic), legătura între bullying și consum de droguri, stimularea deprinderii unui stil de viață sănătos, fără comportamente de risc, construirea încrederii și rezilienței.

Despre Societatea Națională de Cruce Roșie din Romania- Filiala Sibiu

Filiala Sibiu a Crucii Rosii are o experienta de peste 15 ani in a fi prezenta in toate unitatiile de invatamant gimnazial si liceeal cu programe de educatie de la egal la egal,care presupune instruirea voluntarilor cu urmatoarele module: Preventie consum alcool si droguri, Contraceptie, Prim ajutor premedical, Igiena orala

Odata instruiti, voluntarii Crucii Rosii sustin aceste module in scoliile si liceele din Sibiu iar succesul acestui program, in care voluntarii au varste apropiate de liceeni si elevi, consta tocmai in indepartarea prapastiei dintre generatii iar mesajul are astfel  impact mult mai puternic in randul tinerilor. Pentru modulele de preventie de consum de alcool si droguri dar si pentru modulul de contraceptie, in anul 2011, Filiala Sibiu a Crucii Rosii a editat un Manual pentru Peer- Educatori,  cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu si al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri