25.2 C
Sibiu
joi, 27 iunie, 2024

Concert al Eton College Symphony Orchestra la Sala Thalia din Sibiu

Știri din Județ

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunţă turneul Eton College Symphony Orchestra la Bucureşti pe 1 iulie (Sala Radio), Braşov pe 3 iulie (Sala Patria) şi Sibiu, pe 5 iulie (Sala Thalia).



Potrivit unui comunicat al UCIMR transmis, miercuri, AGERPRES, peste 70 de instrumentişti sub bagheta lui dirijorului Tim Johnson vor interpreta lucrări din repertoriul compozitorilor de Antonio Vivaldi, Edward Elgar, Bela Bartok, Dmitri Şostakovici.

Programul celor trei seri este diferit, singurele piese care vor fi interpretate în fiecare concert fiind Cockaigne, Op. 40 de Edward Elgar şi Dansuri Populare Româneşti de Bela Bartok.



La Bucureşti, Eton College Symphony Orchestra va mai interpreta Concertul pentru flaut drept sopranino în la minor RV 445 de Antonio Vivaldi şi Simfonia nr. 5 în re minor, Op. 47, de Dmitri Şostakovici; la Braşov – Concertul pentru vioară în re minor op. 42 de Jean Sibelius, Suita de Cântece Populare Englezeşti de Ralph Vaughan Williams, fragmente din Suita Pasărea de Foc de Igor Stravinsky; la Sibiu aceleaşi fragmente din Suita Pasărea de Foc de Igor Stravinsky şi Simfonia nr. 5 în re minor, Op. 47 de Dmitri Şostakovici.

Eton College este cea mai mare şcoală – internat pentru băieţi din Marea Britanie, fondată în anul 1440, de către Henric al VI-lea. În prezent, 1.300 de băieţi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani frecventează şcoala.

Este a treia oară când Eton College Symphony Orchestra a pornit într-un turneu în afara Regatului Unit.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma https://www.bilete.ro/concert-eton-college-symphony-orchestra/. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Publicitate

Sursa foto: UCIMR / Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ioan Luca a revenit la CSC Șelimbăr

Ziua Drapelului Național celebrată la Sibiu

Dorian Popa la Aria Sibiu!