spot_img
22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Un nou concert simfonic la Sala Thalia, în cadrul stagiunii „EChO”

Știri din Județ

Publicitate

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Tito Ceccherini, va susține un nou concert simfonic la Sala Thalia, în cadrul stagiunii 2022/2023 „EChO”, alături de solista Carolin Widmann – vioară.

Publicitate

Tito Ceccherini, unul dintre cei mai erudiți și profunzi dirijori ai generației sale, este apreciat pentru extraordinara luciditate a interpretărilor și versatilitatea remarcabilă cu care abordează repertoriile.

Un muzician complex, Carolin Widmann își concentrează activitatea în jurul concertelor clasice, a compozițiilor noi, scrise special pentru ea, a recitalurilor solo, a unei varietăți de muzică de cameră și a interpretărilor instrumentale experimentale, inclusiv la vioară. A fost premiată cu Bayerischer Staatspreis pentru muzică în 2017, onorând individualitatea sa și excepționalul spirit de muzician. A primit, de asemenea, Premiul pentru Muzică Clasică pentru înregistrarea concertelor de vioară ale lui Mendelssohn și Schumann, alături de Orchestra de Cameră a Europei. Carolin Widmann cântă pe o vioară Giovanni Battista Guadagnini, construită în 1782, pe care o prețuiește ca pe un membru al familiei.

solista Carolin Widmann – vioară

Ernest Chausson – Poème, op. 2, Maurice Ravel – Sonata pentru vioară în Sol major și Albert Roussel – Bacchus et Ariane, op. 43, suitele 1 și 2 se regăsesc în programul concertului de joi, 8 iunie 2023, ora 19.00. Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

În aceeași formulă, Filarmonica de Stat Sibiu a concertat în septembrie 2021, la Festivalul Internațional „George Enescu”, prilej pentru criticul Mădălin Alexandru Stănescu să remarce „evoluţia artistică a ansamblului ardelean”. „Concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu a reflectat, o dată în plus, chimia ce se stabileşte cu uşurinţă între muzicienii români şi cei italieni”, mai consemna Mădălin Alexandru Stănescu în „Actualitatea muzicalăȚ nr. 10/2021. „Multe felicitări Orchestrei Filarmonicii din Sibiu şi dirijorului Tito Ceccherini pentru interpretarea excelentă, cu grijă pentru fiecare amănunt, dar şi pentru arcuirea generală a formei. A fost o adevărată plăcere să îi ascult”, mărturisea compozitoarea Diana Rotaru.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA