29.2 C
Sibiu
duminică, 14 iulie, 2024

Întâlnire de 50 de ani la Facultatea de Teologie din Sibiu

Știri din Județ

Promoția 1970-1974 a vechiului Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, s-a reîntâlnit la 50 de ani de la absolvirea cursurilor de licență. Un sobor de preoți, a oficiat în capela Facultății de Teologie din Sibiu un Te Deum și o slujbă de parastas pentru profesorii și colegii trecuți la cele veșnice, după care cei prezenți din promoția 1970-1974 au ascultat cuvântul Părintelui Mitropolit Laurențiu al Ardealului.


„Facultatea aceasta a fost pentru noi toți un loc de neuitat, un loc unde ne-am format pentru o misiune pe care Dumnezeu ne-a rânduit-o și în care mai suntem încă astăzi, cei prezenți. […]

Sunt două lucruri extraordinare pentru noi care au stat la temelia vieții noastre spirituale și liturgice: Sfânta Liturghie și Tainele și ierurgiile. Ați fost o promoție binecuvântată de Dumnezeu, privilegiată într-un fel, pentru că Dumnezeu a ales din rândul frățiilor voastre oameni mari și nici nu se puteau mai mari decât Patriarhul României, o mare personalitate în lumea ortodoxă. Nu se putea și nu găsea Dumnezeu o altă persoană mai potrivită la vremea potrivită și de aceea să fiți bucuroși, respectuoși și mai ales să vă rugați și să ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să-l ajute să poată să conducă corabia aceasta pe drumul Mântuirii. Tot dintre absolvenții de acum 50 de ani îl amintim și pe Înaltpreasfințitul Serafim al Germaniei, dar ne gândim și la alți slujitori emblematici pentru Biserica noastră” a spus ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, ierodiaconul Iustinian Stoica, care a slujit zeci de ani la Mănăstirea Prodromu din Muntele Athos, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale și a adresat un cuvânt colegilor de generație.

Întâlnirea a continuat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” unde membrii promoției 1970-1974 au prezentat realizările pe plan misionar și pastoral, dar și pe plan familial. În cadrul întâlnirii au fost depănate amintiri legate de cei patru ani de studenție de la Sibiu și au fost evocați marii profesori din acea vreme.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Un nou egal în Turcia pentru CSC Șelimbăr

CSC Șelimbăr va disputa un nou amical în Turcia