29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Sibiul Orașul Copiilor, un proiect de succes marca Biblioteca ASTRA

Știri din Județ

Programul educativ Sibiu Orașul Copiilor a adus astăzi efervescență și culoare în Parcul ASTRA. Competiția organizată de biblioteca publică sibiană a reunit elevi talentați și dornici de cunoaștere, care au demonstrat o bună înțelegere a istoriei și culturii locale. Într-o atmosferă plină de energie, elevii au răspuns cu promptitudine la întrebări și au arătat că sunt adevărați ambasadori ai orașului lor.


Trofeul competiției a fost câștigat de elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu, care au dovedit că au nu doar cunoștințe, ci și pasiune pentru subiectele abordate.

În cadrul evenimentului final, au fost acordate diplome și premii pentru primele trei locuri ale fiecărei secțiuni: cultură generală, scriere literară și creație artistică. Aceste distincții reprezintă o recunoaștere a efortulului și dedicării elevilor implicați.

Proiectul „Sibiu, Orașul Copiilor” este mai mult decât o simplă competiție de cunoștințe generale, având drept scop stimularea interesului celor tineri pentru istoria Sibiului și patrimoniul local. În egală măsură, este o oportunitate pentru elevi de a-și îmbăgăți cunoștințele despre cultura și tradițiile orașului. Fiecare etapă a proiectului a fost gândită în vederea promovării muncii în echipă și încurajării curiozității și creativității. Coordonatorii activităților au propus participanților subiecte pe teme diverse, de la evenimente istorice și figuri marcante ale Sibiului, până la obiceiuri tradiționale și repere culturale.

*

Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară al Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor