22.3 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

MEDIAȘ: Ies la iveală informații despre incidentul nocturn de la Ighișul Nou dinainte de alegeri

Știri din Județ

În 7 iunie, în ultima zi de campanie electorală, seara, la Ighișul Nou, sat ce aparține de Mediaș, s-a vehiculat informația pe internet că oamenii primarului cumpără voturi. La fel ca și restul incidentelor de la Mediaș din campanie și din ziua alegerilor, fără dovezi, cu filmări trunchiate și manipulatoare. SIBIU INDEPENDENT a investigat subiectul și concluzia oficială este că tocmai cei care strigau hoții, sunt acum căutați de Poliție pentru a fi sancționați. Există însă numeroase suspiciuni că respectivii indivizi erau asociați ai candidatului Horațiu Potra.


Horațiu Potra, candidatul Partidului Patrioților la Primăria Mediaș a dus-o o luptă dură în campania electorală, pe mai multe planuri, asemănătoare cu războaiele de gherilă din Africa unde este implicat de peste 10 ani ca mercenar alături de soldații săi.

Bătălia electorală pentru Primăria Mediaș a ieșit din sfera legalității și a fost dusă pe diferite paliere: de la acțiuni de intimidare, cum a fost cazul Ighișul Nou ce îl prezentăm astăzi, la manipulări video, foto prin internet plus alte tehnici aplicate în ziua alegerilor, despre care vom scrie în alte materiale pe acest subiect.

Ce s-a întâmplat la Ighișul Nou în seara de 7 iunie?

În seara de 7 iunie 2024, în jurul orei 23, când mai erau puține ore până la finalizarea campaniei electorale oficiale, o mașină cu membrii PNL Mediaș a ajuns în satul Ighișul Nou unde localnicii i-au chemat să anunțe „mișcări de trupe”. Ad literam, mai multe mașini cu indivizi solizi, posibili mercenari, care erau în sat.

De fapt, cei de la PNL Mediaș au picat într-o capcană, atent construită pentru manipularea ulterioară de respectivele trupe. Ajunși în sat, mașina le-a fost blocată de alte două mașini și orbiți cu faza lungă, apoi niște indivizi solizi s-au dat jos și au început să strige la cei din mașina liberalilor. O a treia mașină, o dubă era în apropiere, de unde se filma. Respectivul film, tăiat, a fost postat pe Facebook rapid cu vocea unuia dintre membrii trupei de asalt care acuza liberalii că au venit la distribuit mită electorală. Reținem că era ora 23…

Cei din mașina liberalilor au sunat la 112 și au chemat Poliția. Totuși, România nu este o republică bananieră din Africa, unde pe drumul public să fii blocat de două mașini, față spate, și o a treia pe laterală, apoi înconjurat de indivizi ce semănau izbitor cu mercenarii lui Potra din conturile de Facebook publice ale acestora.

VIDEOul prezentat drept „dovada” fraudei de la Ighișu Nou, tăiat, nu suprinde momentul cheie când cele două mașini au blocat la ora 23 în trafic mașina liberalilor. Iar vocea autorului video induce mesaje false privitoare la mită electorală, care, de asemenea nu apare în video. Se vede apariția Poliției.

Ce spune Poliția?

„La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 23.00, prin apel 112, un bărbat din municipiul Mediaș, a sesizat I.P.J. Sibiu în legătură cu faptul că mai multe persoane, în calitate de pietoni, îl împiedică să circule cu autoturismul pe strada Lacului, din localitatea Ighișu Nou.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, care au constatat că situația s-a aplanat, bărbatul fiind în afara oricărui pericol.

Polițiștii medieșeni efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate, pentru stabilirea stării de fapt și aplicarea măsurilor legale în consecință.” este răspunsul oficial al IPJ Sibiu.

Suspiciuni privitoare la anchetarea cazului

Ciudat este că, deși polițiștii au ajuns la fața locului, la 14 zile de la incident încă se chinuie să identifice persoanele și să le sancționeze. Blocarea unui vehicul pe drumul public este interzisă în România.

În plus, aceleași persoane care au postat video-ul tăiat al evenimentului de la Ighișul Nou, au postat și alte video și au făcut sesizări la Poliție în 9 iunie în ziua alegerilor, privitor la alt caz presupus, dar demontat de fraudă electorală despre care SIBIU INDEPENDENT a scris pe larg. Ori dacă măcar o parte din persoanele implicate la Ighișul Nou au fost implicate și în cazul din 9 iunie, când au făcut sesizări la Poliție, cum de Poliția Mediaș nu îi poate identifica? Conform surselor SIBIU INDEPENDENT există o suspiciune majoră asupra faptului că din mercenarii angajați de Horațiu Potra fac parte și foști polițiști. Iar unii dintre aceștia ar avea legături și cu actuali polițiști.

FOTO principal: Colaj imagini captură din video de la Ighișul Nou și Horațiu Potra, poză publică, într-o misiune de mercenar.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor