17.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Experiență de vară la Cabana Suru alături de Anii Drumeției

Știri din Județ

Echipa Anii Drumeției invită iubitorii de aventură, duminică, 23 iunie 2024, de la ora 08:00 într-o drumeție pet friendly, la Cabanu Suru.

BILETE AICI

Dragi drumeți,

Publicitate

Vă propunem o experiență de vară la Cabana Suru.
Tura va arata in felul următor :
Pornim din Valea Avrigului și urcăm pe drumul forestier până la Izvorul Florii, apoi vom urca spre Culmea Moașei, urmând traseul spre Cabana Suru. Acolo vom face o primă pauză de cafea/ceai și vom admira priveliștea din zonă. Tot aici vor putea rămâne persoanele care doresc să facă un popas mai mare și nu doresc să urce până pe vârf. Continuăm urcarea spre Vârful Suru pe la Monumentul Salvamontiștilor. Ajunși pe varf, ne vom trage puțin sufletul, vom admira creasta Făgărașului, urmând să coborâm pe același traseu.
Drumeția se adresează persoanelor cu o condiție fizică medie spre bună, dificultatea fiind în lungimea și diferența de nivel acumulată, nefiind însă un traseu tehnic, cu porțiuni expuse.

UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?

Ne întâlnim de dimineață, la ora 08:00, în parcarea magazinului Hervis, de la mall-ul din Șelimbăr (DN1). De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Valea Avrigului – Izvorul Florii, unde vom parca, aproximativ în jurul orei 9:30.

INFORMAȚII TRASEU

Distanță: 17-18 km
Diferență de nivel: 1300 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: aproximativ 11-12 ore (plus 2 ore transportul)

ECHIPAMENT NECESAR

Bocanci de munte;
Buff;
Protecție soare (șapcă / pălărie);
Geacă groasă;
Polar;
Pelerină;
Termos cu ceai/sticle cu apă (minim 1l);
Gustări (sandwich-uri, batoane, fructe).
Recomandare:
Bețe trekking;
Mănuși;
Căciulă;
Lanterna/frontala;
Cremă de soare.

COSTURI

80 lei/adult sau copil peste 14 ani
40 lei/copil până în 14 ani
Părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.

GHID

Teodora Sabina Bobeș – ghid și voluntar aspirant Salvamont
Contact: 0753-439280

Notă:

– Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
– Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care vin echipați necorespunzător cerințelor sau cu condiție fizică neadecvată.
– Turele se țin în condiții de siguranță și cu un numar minim de participanți. Organizatorul își rezervă dreptul de a reprograma sau anula turele fără o notificare prealabilă dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite.
– Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.

———————————————
Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.
———————————————
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică