17.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Raluca Turcan, ministrul Culturii: FITS este cel mai complex eveniment cultural din România

Știri din Județ

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferinţe de presă, că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este „cel mai complex eveniment cultural din România”.


„Am spus-o şi o repet, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) şi nu sunt vorbe exagerate, sunt realităţi, dacă ne uităm la numărul de participanţi, la numărul de parteneri, la diversitatea proiectelor în cadrul FITS, cred că este cel mai complex eveniment cultural din România şi relevant, emblematic la nivel internaţional”, a subliniat Raluca Turcan.

Publicitate

Prezentă la mai multe evenimente culturale din cadrul FITS, care a început vineri la Sibiu, Raluca Turcan a participat, la Muzeul Naţional Brukenthal, la deschiderea Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025, despre care a precizat că este primul din istoria relaţiilor bilaterale dintre cele două state.

„E un angajament public faţă de naţiunile noastre şi faţă de instituţiile noastre culturale să ne cunoaştem mai bine şi să ne îmbogăţim sufleteşte prin împărtăşirea valorilor culturale specifice. Am inaugurat la Sibiu, în prezenţa dnei Hanna Wróblewska, Ministra Culturii a Poloniei, primul Sezon Cultural România-Polonia prin expoziţia ‘Tatra. Wróblewski, Karlowicz, Wyczólkowski’, care cuprinde picturi, gravuri şi fotografii inspirate de frumuseţea peisajelor carpatine ale Munţilor Tatra. Prin această expoziţie, în premieră românească, deschidem 17 luni de manifestări artistice remarcabile, prin care vom fi împreună prin cultură şi pentru cultură”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) se desfăşoară între 21 şi 30 iunie. Manifestarea, ajunsă la ediţia cu numărul 31, are 830 de evenimente în program susţinute de peste 5000 de artişti din 82 de ţări, potrivit site-ului evenimentului, https://www.sibfest.ro/

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică