17.9 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Centrul social CATEDRAL a fost inaugurat la Sibiu

Știri din Județ

Cu ocazia hramului istoric al Catedralei Mitropolitane din Sibiu a fost marcată și finalizarea lucrărilor de la noul Centru Social Catedral „Sfânta Treime” , proiect dorit și inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu în urmă cu mai mulți ani. Clădirea din proximitatea Catedralei mitropolitane și care gazduiește acest nou centru a suferit un amplu proces de renovare și modernizare. Cei patru arhierei prezenți la hramul Catedralei din Sibiu au săvârșit o slujbă de sfințire a noului centru ca mai apoi să stropească cu apă sfințită și să ungă cu untdelemn noile cabinete și săli dedicate activităților specifice ale noului Centru de zi pentru vârstnici.


Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a amintit istoria, pe scurt, a acestei deveniri sociale inaugurate azi la Sibiu, subliniind importanța pe care activitatea acestui centru o va avea asupra urbei.

În continuare, domnul director Nicolae Mărginean din partea ADR Centru, principalul finanțator al centrului a spus: „Cu toții cred că suntem implicați în realizarea acestui centru, pentru că este foarte important pentru comunitate și este foarte important pentru Biserica noastră Ortodoxă, pentru Catedrala Mitropolitană din Sibiu, care, iată, peste doar doi ani, o să împlinească 120 de ani, iar această lucrare a Domnului, acest lucru care s-a construit aici cu sprijinul nostru, consider că este important pentru comunitate, pentru că domnii profesori, vârstnicii o să-i ghideze cu siguranță pe mai tinerii discipoli din Facultatea de Teologie de aici, de la Academia Andreiana și consider că astfel, toți cetățenii de vârsta a treia din Sibiu vor beneficia aici de un centru unde să socializeze și unde se pot reintegra în comunitate. Nu cred că are rost să facem vorbire despre fonduri și despre finanțare, dar este important să vă spun că acest proiect este unul dintre cele mai mari din cele 13 din Regiunea Centru, aproximativ 900.000 de euro, fiindun proiect care, iată, a readus această comunitate la viață și vă oferă dumneavoastră, tuturor, un loc unde să găsiți binecuvântare și sprijin” a transmis directorul departamentului Relații publice și Comunicare ADR Centru.

În contextul ”Anului omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor” şi  „Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi” Centrul Social Catedral „Sfânta Treime” va oferi servicii adecvate unui centru de zi pentru vârstnici, precum și servicii medicale oferite de medici voluntari, de o sală de lectură, o sală de conferințe, o sală de recuperare și întreținere locomotorie. Accesul la cele trei etaje va fi facilitat de un ascensor, iar toate încăperile beneficiază de climatizare corespunzătoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor