14.1 C
Sibiu
vineri, 05 iulie, 2024

Nitro 2, echipa antrenată de Științescu Hub, va reprezenta Sibiul la internaționalele de Robotică, WRO, din Italia

Știri din Județ

Sâmbătă, 15 iunie, s-a încheiat sezonul competitional WORLD ROBOT OLYMPIAD ROMANIA 2024, unde echipa Nitro 2 formată din Ștefan Carpovici și Achim Laurean, antrenată de către Științescu Hub s-a calificat la internaționalele WRO din Italia, obținând locul 3.

Nitro 2, echipa antrenată de Științescu Hub, va reprezenta Sibiul/România la internaționalele de Robotică, WRO, din Italia

La eveniment au participat peste 500 de persoane, copii, părinți, arbitrii, antrenori și un număr de peste 40 de voluntari care ne-au fost aproape.

Publicitate

Concursul a fost organizat de Asociatia de Robotica Educațională si Știință, WRO în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA BUCUREȘTI.

Prin performațele lor excepționale echipele câștigătoare vor reprezenta România la etapele internationale din Turcia, Italia și Puerto Rico.

Arbitrii care au jurizat competiția fac parte din Comisia Internațională de jurizare, astfel pentru fiecare categorie au jurizat: Future Innovators compusă din: Dóra Virágh , Dr. Al Muhand Makki, Mouhib Alnoukari , Balazs Koren, arbitru principal Robo Sports SI Dr Ing Moraru Edgar, arbitru principal Future Engineers Carmen Catalina Rusu Associate Professsor, IWE/EWE, PhD , Luigi Renato Mistodie Associate professor, PhD, arbitrii principali Robo Mission, pe care îi revedem cu bucurie în fiecare sezon.

În încheiere, un fragment din discursul oferit de către Decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, Conf.dr.ing. Grămescu Bogdan.

„Felicitări tuturor! Participarea la asemenea evenimente este mereu încărcată de emoție, de bucurii, dar uneori și de păreri de rău: ,,lasă că data viitoare va fi mai bine!”. Și dacă vă străduiți, va fi mai bine.Concursul implică multe: creație, dezvoltare de idei, înțelegerea fenomenelor din jurul nostru. Învățarea prin joacă vă formează pas cu pas gândirea inginerească cu privire la sistemele mecatronice. Cel mai bune exemplu de sistem mecatronic este Robotul Mobil. Diplomele pe care le obțineți sunt importante în CV-ul vostru. Ele arată că ați ales să vă petreceți timp cu adevărat de calitate, că ați ales o evoluție tehnică plină de provocări, dar și de reușite! Vă așteptăm și pe viitor cu drag!Succes în tot ceea ce faceți!”

Științescu Hub a îmceput pregătirea cu copiii în luna martie. Te pregătești mult timp, îți construiești un robot apoi începi să abordezi sarcinile ce le are de îndeplinit robotul.E multă programare și muncă în spatele unei astfel de competiții. În două minute de competiție tu trebuie să demonstrezi această muncă. Nitro 2 a reușit anul acesta să se califice! Urmează iarăși multe sesiuni de lucru. Totul se desfășoară în system de voluntariat. Științescu Hub nu percepe nicio taxă de pregătire iar copiii la rândul lor, învață programare și dedică din timpul lor liber din pasiune pentru robotică și programare.

Avem nevoie de SPONSORIZĂRI, declară Hoară Alina, pentru a le asigura taxa de competiție, deplasarea, cazarea și masa.

Din cursurile pe care le desfășurăm contra cost la Științescu Hub, de abia reușim să ne plătim chiria, utilitățile, taxele competiționale, deplasările pe teritoriul României. Învestim mult în materiale didactice, să avem cu ce să lucrăm cu copiii, iar aceste kituri de robotică, de fizică, de chimie nu sunt cele mai ieftine. Participăm de 2 ori pe an la astfel de competiții și costurile depășesc mereu peste 10.000 lei. Nu ne plângem însă scopul nostrum este să susținem educația de calitate, să susținem elevii care își doresc performanță.

Anul acesta la WRO 2024 am participat cu 5 echipe din Sibiu și Șura Mică, la două categorii diferite: Elementar și WeDo/Spike. Echipele sunt:

WeDoEverything : Ana și Iosif ( elevi cu deficiențe de auz) care au fost antrenați cu ajutorul Anei Maria Stoica, interpret mimico-gestual.

RMR CyberSpike: Matei și Robert ( elevi din Șura Mică)

Nitro 2: Ștefan și Laurean ( câștigătorii de anul acesta)

Nitro M: Miruna, Theodor și Andrei

Nitro S: Radu, Victor și Alexandru.

Ei provin din școli diferite, de stat și private, din învățământul de masă sau cel special însă au în comun pasiunea pentru robotică și își dedică timpul lor liber construcției și programării de roboți competiționali. Indiferent de rezultatele obținute noi și copiii ne-am bucurat tare mult căci știm cât de mult am muncit! Disciplina și munca este cheia unor rezultate notabile.

 La Științescu Hub suntem 3 persoane: Alina, Alex și Paula, care pe lângă serviciile noastre îi învățăm pe copii robotică și îi pregătim pentr competiții de profil.

La această competiție, WRO 2024, de la București, am reușit să participăm datorită implicării Inspectoratului Școlar Sibiu, prin insp. Diana Bucuță, prin intermediul Asociației Libertas ( Libertate) care a asigurat transportul copiilor. Ei ne-au donat 3000 lei iar firma Art Reisen ne-a ajutat cu deplasarea la un cost mai redus. Științescu Hub a acoperit restul taxelor de înscriere, achiziționare de kituri, covoare competiționale.

Etapa internațională se ține în Italia. Avem nevoie de susținere pentru a putea ajute acolo. Acești copii merită să fie susținuți, ei reprezintă Sibiul, respectiv România la competiții internaționale!

Despre hub

Științescu Hub, înființat în 2016, este un spațiu destinat educației STEAM (Știintă, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică), unde copiii și tinerii între 5-14 ani vor putea descoperi o varietate de ateliere nonformale din lumea științei. Găzduim ateliere și cursuri din domeniul STEAM care abordează educația într-un mod nonformal.  Totul a luat naștere la inițiativa unor cadre didactice, Hoara Alina Simona, Roca Olimpiu, Roca Aura și Avram Carina care și-au dorit să atragă elevii de partea științelor exacte prin experimente și joacă.

Cursurile oferite

Oferta cursurilor este una variată. Avem cursuri de robotică și programare, WeDo Robotics și Scratch with Lego Wedo2.0 sau Spike Essrntial/ Prime,  prin intermediul cărora copiii învață să construiască și să programeze roboți folosind piese Lego. Avem cursuri precum Magic Science și Chimie Experimentală unde copiii descoperă tainele fizicii și chimiei prin intermediul experimentelor.Totul se desfășoară practic, de către copii sub îndrumarea coordonatorilor. Cursul de Astronomie și Micii ingineri oferă șansa copiilor de a-și construi propriile ”jucării” ce vizează aspecte din astronomie sau noțiuni de geometrie, inginerie, proiectare. Cursul de Gastronomie oferă inițiere în utilizarea ustensilelor din bucătărie și îi învață pe cei mici să gătească rețete dulci și sărate sănătoase. Primii pași în lumea artei oferă șansa copiilor să își dezvolte creativitatea, imaginația.Se lucrează pe piatră, lemn, plastic, cu diverse materiale. Pentru o descriere completă a tuturor cursurilor accesați www.stiintescuhub.ro.

Cui ne adresăm

1.Copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, care își doresc să descopere lumea din jurul lor, într-un mod practic și ludic

2.Tinerilor curioși în legătură cu fenomenele naturii sau care vor să înțeleagă cum se aplică informațiile teoretice în viața reală

3.Părinților care doresc să contribuie la înțelegerea științelor exacte în rândul copiilor lor

4.Profesorilor care vor să ofere o activitate nonformală elevilor lo

5.Specialiștilor și pasionaților de științe, indiferent de profesie, care doresc să desfășoare ateliere nonformale din tematica STEAM.

Suntem în căutare de instructori

Ne dorim să găzduim proiecte creative, inovative și care să transmită pasiunea “contagioasă” pentru educaţia STEAM mai departe.

Căutăm inițiative care să arate că științele sunt interesante și incitante, că reprezintă o lume fascinantă care merită să fie prezentată cu pasiune și descoperită cu entuziasm de către copii şi tineri, atât în cadrul școlii, cât și în afara acesteia.

Proiectele găzduite la Științesc Hub pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri