24.1 C
Sibiu
luni, 01 iulie, 2024

FITS: Primul spectacol într-o curte interioară din centrul istoric al Sibiului, o premieră pentru artiştii tatuatori

Știri din Județ

Primul spectacol de teatru care se va desfăşura, în ediţia aceasta a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS),  într-o curte interioară din centrul istoric, va avea loc astăzi, de la ora 21.00 in curtea studioului Transilvania Tattoo str Nicolae Balcescu nr 1. Este o premieră pentru tatuatorii din România, fiind vorba deste un eveniment inedit, care spune povestea istoriei tatuajului, cu ajutorul picturii live, a muzicii, dar şi al unor actori, într-un spectacol gândit de regizorul Hunor Horváth de la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu

“Avem un proiect în derulare, pe care l-am început înainte de Festivalul Transilvania Tattoo Expo, l-am continuat în cadrul Transilvania Tattoo Expo şi o să-l finalizăm în cadrul FITS. Proiectul constă în realizarea acestor picturi, este un altfel de street art. Aceste picturi le-am făcut live, pe stradă, sub ochii publicului. Ele reprezintă evoluţia tatuajului, începând de la vremurile străvechi, aztece, trecând prin prezent şi mergând până în viitor. Expoziţia va fi una inedită prin faptul că, la finalul expoziţiei, va avea loc un spectacol care face o îmbinare între teatru şi pictură, adică prin intermediul unor actori într-un context muzical şi vizual, cu un narator pe fundal, noi vom încerca să transmitem mesajul care dorim să reiese din aceste picturi, adică evoluţia artei corporale de-a lungul timpului. Este unul dintre fenomenele care fac parte din istoria omenirii din cele mai vechi timpuri, le găsim în toate civilizaţiile. În toate locurile din lume sunt referiri la arta corporală prin care oamenii se identificau. Noi ne dorim să facem acest spectacol în cadrul FITS, este o mare mândrie pentru noi să fim parte din acest uriaş festival, care este al treilea festival din lume ca şi anvergură. Nu suntem la prima colaborare cu FITS, însă proiectul acesta este unul inedit, iar acest eveniment va consta într-un spectacol în care actorii pictaţi, îi vom integra în tablou, după care ei vor ieşi afară şi vor face tranziţia de la un tablou la altul, de la o etapă la alta a tatuajului”, a declarat artistul tatuator Ovidiu Popârţan.

Organizator al singurului festival sibian, dedicat artei tatuajului, Transilvania Tattoo Expo, Ovidiu Popârţan împreună cu Marius Jucan, Tudor Jucan, Szilard Hertag, Irina Turcitu şi

Publicitate

Veres Csaba au impresionat iubitorii de pictură live de la FITS, cu talentul lor.

Cunoscut şi prin faptul că promovează Sibiul prin evenimentele pe care le creează, Ovidiu Popârţan şi-a dorit ca prin acest eveniment de la FITS, să pună în valoare frumuseţea arhitecturală a uneia dintre cele mai bine conservate curţi interioare din centrul istoric al Sibiului, strâns legată de istoria societăţii de asigurări Transsylvania.

„Ansamblul acesta de clădiri a fost Asociaţia Transsylvania, pe care o vedeţi pe toate casele de la ţară, care au acea plăcuţă, Societatea de Asigurări Transsylvania. Este o clădire cu istoric şi este una din cele mai frumoase curţi din centrul istoric şi este una din cele mai frumoase curţi din centrul istoric, este şi aranjată, este accesibilă publicului”, a precizat Ovidiu Popârţan.

Accesul publicului este gratuit la spectacolul din această seară, de la ora 21.00.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sibiancă dată dispărută

Sărbătoarea cununii la Cârța (Sibiu)

Accident grav pe autostrada A1, Sibiu – Sebeș

Femeie tâlhărită în plină stradă la Sibiu