27.9 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Sărbătoarea Fiilor Satului Ștenea , ediția a III-a

Știri din Județ

Duminică, 30 iunie 2024 a avut loc a III-a ediție a Întâlnirii Fiilor satului Ștenea, sat aparținător comunei Șeica Mare, județul Sibiu, ascuns între dealuri pe Valea Buii, cu o comunitate restrânsă de 50 de familii și care își cheamă fiii în fiecare an, informează mitropolia-ardealului.ro

Sărbătoarea a debutat cu participarea la Sf. Liturghie a fiilor îmbrăcați în haine de sărbătoare la biserica din sat, iar apoi evenimentul a continuat la căminul cultural cu o agapă creștinească.

Publicitate

Evenimentul a fost organizat de preotul paroh George Ghincea, sprijinit de un grup restrâns, dar activ, de fii ai satului cu sprijinul Primăriei Șeica Mare, reprezentanți ai autorităților locale, precum și directorul Școlii  Șeica Mare, Marius Popescu.

Buna dispoziție a fost dată de Ansamblul Folcloric ,,Florile Visei” din Șeica Mare, coordonat de Aura și Florin Dragotă.

Au cântat interpreți de muzică populară cunoscuți, după cum urmează: Robert Târnăveanu, Camelia Cosma Stoiță, Victoria Meițescu, Ioana Agîrbicean, Ionela Alexandra Stoica, Andrei Țincu și alții.

Scopul acestui eveniment a fost unul caritabil, având ca scop strângerea de fonduri pentru pictura bisericii (Altarul).

La edițiile trecute sumele obținute au fost direcționate spre lucrările desfășurate la biserica satului aflată în proces de restaurare și înfrumusețare.

Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibilă realizarea acestui eveniment, a celor ce s-au implicat pentru ca lucrările de renovare ale bisericii începute în anul 2020 să se finalizeze.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri