17.3 C
Sibiu
luni, 22 iulie, 2024

Weekend cu miros de gulyaș la Muzeul ASTRA din Sibiu

Știri din Județ

Zeci de pasionați de gătit gulyaș veniți atât din țară cât și din străinătate din Ungaria, Serbia, Slovacia și Slovenia vor participa la a XV-a ediție a Zilelor Hungarikum. Concursul de gătit gulyaș va avea loc sâmbătă pe poiana de lângă Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

29 echipe s-au înscris la ,,duelul ceaunelor de gulyaș” programat pentru sâmbătă, 6 iulie, iar duminică, 7 iulie, 12 echipe de profesioniști și invitați ai organizatorilor intră în ,,arenă”. Pe lângă vestitul gulyás – preparat din carne de mânzat, porc sau chiar din miel – printre preparate se vor mai regăsi: tocăniță de cocoș, tocăniță de porc cu șoric și garnitură, supă de iepure, bogrács de Sibiu, deserturi, fasole boabe ca la Mohács, haluska din Slovacia sau tocană de mangaliță fiartă în bere artizanală Augusta.

Detalii despre program: https://szeben.ro/ro/program-zilele-hungarikum-2024/

Publicitate

Zilele Hungarikum este un festival organizat de Asociaţia HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu și Muzeul ASTRA

Finanțatori: Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Fundația „Bethlen Gábor” din Ungaria, Fundația UDMR – Communitas, Fondul Național de Cooperare al Prim-ministrului Ungariei.

Sursa: Facebook – Muzeul Astra

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică