17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Sute de pești morți pe Cibin de ieri seară. Inspectorii Apelor Române și comisarii Gărzii de Mediu caută sursa poluării

Știri din Județ

Râul Cibin, pe zona de traversare a municipiului Sibiu s-a umplut de ieri seară de pești morți. Unii localnici au intrat în râu și au cules cu plasele peștii morți pentru a-i mânca. Inpectorii Apelor Române anchetează cauzele morții peștilor. Specialiștii DSVSA Sibiu nu recomandă consumul peștilor morți.


„Nu a fost identificat poluatorul. Echipa formată din personalul SGA Sibiu, respectiv inspecția teritorială a apelor și laboratorul de calitate a apelor, împreună cu Garda de Mediu, continuă acțiunea de identificarea a sursei de poluare. S-au prelevat probe de apă în mai multe secțiuni de monitorizare în Orlat, Cristian și Sibiu. A fost o unda scurtă de poluare diluată în aportul de apă bazinal. Probele de laborator sunt în lucru” a declarat Sebastian Nicolae Forir, directorul tehnic al SGA Sibiu.

Peștii nu au murit de la căldură, ci de la poluare

„Cel mai probabil este vorba despre o sursă de poluare. Deși este foarte cald, Cibinul nu are probleme cu concentrația de oxigen, deci peștii nu au murit sufocați. Încă de aseară colegii mei sunt în teren și încearcă să identifice sursa poluării” a explicat Sebastian Nicolae Forir, directorul tehnic al SGA Sibiu.

Specialiștii DSVSA recomandă să NU se mănânce peștii morți

Reamintim că în 10 iulie în râul Cibin, în zona străzii Ghiocelului din Sibiu au fost găsiți doi porci morți. La testare s-a descoperit că aceștia erau infectați cu pestă porcină. Specialiștii DSVSA Sibiu, care au descoperit și porcii, recomandă populației să NU mănânce peștii morți din Cibin.

Râul Cibin a mai fost poluat accidental în august 2018, când sute de pești în aval de Gura Râului au murit datorită unei deversări de hipoclorit de sodiu de la stația de tratare a apei.

sursa foto: Mesagerul de Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu