17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Expoziţia ”Generaţia de Aur” – deschisă vineri la Muzeul de Istorie din Sibiu

Știri din Județ

Expoziţia dedicată ”Generaţiei de Aur” a fotbalului românesc va fi deschisă vineri, la Muzeul de Istorie – Casa Altemberger din Sibiu.

Organizată de Muzeul Naţional Brukenthal, în colaborare cu Muzeul Sportului România, Muzeul Fotbalului, Art Safari Bucureşti şi colecţii private, expoziţia ‘Generaţia de Aur’ va fi deschisă vineri, 19 iulie, la Muzeul de Istorie – Casa Altemberger.

”Expoziţia, organizată în premieră la Sibiu, prezintă ghete de fotbal din anii 1960, minge de fotbal din 1960, placheta Federaţiei Române de Fotbal cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal SUA, diferite echipamente semnate olograf de Gheorghe Hagi, Florin Prunea, Ioan Lupescu, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu sau Bogdan Stelea”, anunţă organizatorii.

Generaţia de aur a fotbalului românesc a fost celebrată, în perioada 23 mai – 2 iunie, printr-o expoziţie la Art Safari, în Capitală, organizată pentru a marca performanţele excepţionale ale echipei naţionale la Campionatul Mondial din 1994, unde România a ajuns până în sferturile de finală. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu