17.4 C
Sibiu
duminică, 08 septembrie, 2024

Mașinile zgomotoase la control! Razie pe străzile din Sibiu!

Știri din Județ

Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, în această seară, în cadrul unei acțiuni organizate de Biroul Rutier Sibiu și RAR. Astfel, sub „lupă” au fost în special mașinile zgomotoase.

Cei opriți de către polițiștii sibieni au fost supuși testelor de alcool și a drogurilor. Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au verificat actele mașinilor, dar și dotările obligatorii, respectiv: trusă, extinctor, triunghi și vestă reflectorizantă. Multe probleme au fost găsite cu privire la foliile neomologate aplicate pe geamuri, evacuări modificate, dar și o mulțime de probleme tehnice: de la direcție, rugină, cauciucuri neconforme și până la tobe extrem de zgomotoase.

Astfel, cu ajutorul unui SONOMETRU, polițiștii rutieri au depistat și sancționat 4 șoferi care conduceau autoturisme ale căror sisteme de evacuare fuseseră modificate ilegal producând astfel un nivel de zgomot peste cel prevăzut de normele tehnice ale autoturismelor în cauză. Amenda aplicată fiind însoțită și de retragerea certificatului de înmatriculare a mașinilor. Alte 23 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor pentru defecțiuni tehnice.

Un șofer a fost surprins de către polițiștii rutieri conducând agresiv, motiv pentru care s-a luat măsura sancționării acestuia cu amendă în valoare de 660 de lei, complementar fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile.

În total, în cadrul acțiunii, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Totodată, au fost efectuate 23 de testări alcoolscopice și 4 testări cu aparatele din dotare privind posibila prezență a substanțelor psihoactive, toate fiind negative.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Trenul periurban Sibiu, face un pas mare spre implementare

Premierul Marcel Ciolacu în vizită la Sibiu