17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Primul grad de ofițer – obiectiv îndeplinit pentru absolvenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Știri din Județ

Ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer absolvenţilor Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a avut loc vineri, 26 iulie.
Cei 292 de absolvenţi ai promoției 2024, intitulată onorific „Avram Iancu‒200”, vor încadra funcţii în Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

La eveniment, alături de comunitatea academică militară sibiană, au fost prezenți șeful Statului Major al Forțelor Terestre, domnul general-locotenent Ciprian Marin, comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est, domnul general-maior Cristian-Daniel Dan, reprezentanți din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, oficialități publice locale şi centrale, familiile și prietenii tinerilor absolvenți.

În semn de apreciere și recunoaștere a rezultatelor excepționale obținute pe timpul studiilor, Ministrul Apărării Naționale, domnul Angel Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, domnul general Gheorghiță Vlad, au oferit stiletul personalizat și Emblema de merit „Ştiinţă Militară” clasa a II-a, domnului sublocotenent Daniel-Florin Puchin, cel care s-a clasat pe locul I între absolvenții școlarizați pentru Ministerul Apărării Naționale, cu media 9,63. Stiletul și emblema au fost înmânate de șeful Statului Major al Forțelor Terestre. De asemenea, domnul general-locotenent Ciprian Marin și domnul general-maior Cristian-Daniel Dan au oferit premii și diplome de merit absolvenților clasați pe locul I, pe arme și specialități militare, în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

La Serviciul de Telecomunicații Speciale s-a clasat pe locul I, cu media 9,65, domnul sublocotenent Alin-Iulian Frîncu, cel care, de altfel, a obținut cea mai mare medie dintre absolvenții promoției 2024. Premiul și diploma de merit i-au fost oferite de către consilierul Directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, domnul general de brigadă Daniel Cosmin Grigore.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a clasat pe locul I, cu media 9,11, domnul subinspector Eduard-Nicușor Păpulete. Premiul și diploma de merit au fost înmânate de Directorul general adjunct al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul chestor de poliție Valentin Melnic.

La Serviciul Român de Informaţii s-a clasat pe prima poziție, cu media 9,05, doamna sublocotenent Mihaela Ciochină. Premiul și diploma de merit i-au fost oferite de către adjunctul șefului Direcției Regionale de Informații Transilvania Sud, domnul colonel Ciprian Cotruș.

La Ministerul de Justiție, Administrația Națională a Penitenciarelor, pe locul I, cu media 8,54, s-a clasat doamna subinspector Mariana-Loredana Pop. Premiul și diploma de merit au fost oferite de către șeful serviciului (organizare, mobilizare) din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar șef de poliție penitenciară Ciprian Iordăchescu.

De asemenea, în semn de apreciere a calității managementului educațional adoptat în mandatul de rector și comandant al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre i-a conferit Placheta de Onoare a Forțelor Terestre domnului general de brigadă profesor universitar doctor inginer Ghiță Bârsan.

Foto: Alexandra Trefaș, Daniela Oana

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri