12.3 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Managerul Muzeului Brukenthal Sibiu, întâlnire cu viceguvernatorul, primarul și mitropolitul insulei Lesbos din Grecia

Știri din Județ

În perioada 24-26 iulie 2024, Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal Sibiu, s-a aflat la invitația IPS Iacovos, mitropolit de Mytiline, în insula Lesbos din Grecia.

Au avut loc mai multe întâlniri în care a fost discutată începerea colaborării în vederea realizării mai multor expoziții de artă, istorie, spiritualitate și civilizație.

În capitala insulei Lesvos, Alexandru Constantin Chituță a avut o întâlnire cu dl. Panagiotis Christofas, primarul orașului Mytiline și cu dl. Konstantinos Aronis, viceguvernatorul Regiunii Egeea de Nord. La întâlnire au participat și reprezentanții Mitropoliei de Mytiline dl. Kutskudis Efstratios și doamna Silvia Daskalou.

„Am avut în Mytiline 3 întâlniri cu viceguvernatorul, primarul și mitropolitul insulei Lesbos. Este o minunată insulă a Greciei care are un patrimoniu deosebit. Sunt mai multe colecții muzeale și mănăstirești importante. Sunt de asemenea și foarte multe dovezi ale domnitorilor români care au făcut danii în această insulă. Suntem în dialog și vom încerca, în viitor, să organizăm la Sibiu, la Muzeul Național Brukenthal mai multe expoziții. Mulțumesc pentru generoasa invitație și pentru primirile și discuțiile constructive avute cu partenerii greci! Am mai avut în anul 2012 o participare a unei delegații din Lesvos la Sibiu în cadrul simpozionului și vernisajului dedicat artistului Octavian Smigelschi, iar astăzi avem relații de prietenie și colaborare”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri