14.2 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

,,Gusturi şi Culori – Poveşti Locale Răşinărene”, ediţia I

Știri din Județ

,,Gusturi şi Culori – Poveşti Locale Răşinărene”, ediţia I, este un nou proiect cultural-gastronomic dedicat culturii și diversității gastronomice a județului Sibiu, destinat produselor și producătorilor locali rășinăreni. Este un proiect organizat de Asociaţia ACT Sibiu, cofinanțat de Primăria Comunei Rășinari, prin Agenda Culturală 2024. ,,Gusturi și Culori – Poveşti Locale Răşinărene” este un concept 100% destinat spațiului online, difuzarea realizându-se prin canale proprii, de Youtube, Facebook şi Instagram ale proiectului, dar şi pe paginade Facebook şi Instagram a Asociaţiei ACT Sibiu.

În cadrul acestei ediţii, proiectul se adresează unui număr de aproximativ 10 producători locali din comuna Rășinari, din judeţul Sibiu. Proiectul promovează producătorii locali rășinăreni și produsele tradiționale din comună. Totodată, acesta susţine un stil de viață și o alimentaţie sănătoasă, susținerea economiei locale și dezvoltarea turismului regional (turism local). Prin acest program, ne-am propus conștientizarea de către beneficiari(consumatori) a importanţei și a beneficiilor produselor naturale de la producătorii locali şi încurajarea consumului de produse sănătoase şi naturale de către beneficiari (consumatori).

Diversitate gastronomică și bucătărie locală

Prezentarea clipurilor video ,,Gusturi și Culori – Povești Locale Răşinărene” abordează mai multe tematici, înfuncție de specificul produselor fiecăruia. Clipurile conțin atât imagini specifice şi relevante cu locaţia, activitatea fiecărui producător şi zona geografică în care se află ferma/stâna/grădina/livada respectivă etc, cât şi informații utile despre mica afacere locală, despre preparate/produse, prezentate publicului larg, direct de la producător. De asemenea, în afara informațiilor utile și relevante despre producători și produsele lor, filmulețele vor fi presărate și cu povești cu iz local, pline de savoare, inedite sau aspecte maipuțin cunoscute publicului, despre ce înseamnă să fii producător local. ,,Gusturi și Culori – Poveşti Locale Răşinărene” vorbește despre originalitatea gustului, despre patrimoniul gastronomic și turismul local, dar și despre cei care le dau valoare.

Pentru mai multe informaţii, puteți accesa:

Canalul de YouTube al proiectului: https://www.youtube.com/@gusturiculori6418

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Gusturi-%C8%99i-Culori-106702368470855

Pagina de Instagram: https://www.instagram.com/gusturisiculori/?hl=en

Paginile de Facebook şi Instagram ale Asociaţiei ACT Sibiu: https://www.facebook.com/AsociatiaActSibiu/ ,  https://www.instagram.com/actsibiu/.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor