17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Comuna Rășinari – locul unde unde tradițiile și obiceiurile locale se împletesc armonios cu frumusețea naturală a zonei

Știri din Județ

În fiecare an, pe 21 mai, este sărbătorită Ziua Mondială a Culturii, iar comuna Rășinari din județul Sibiu, este un loc unde tradițiile și obiceiurile locale se împletesc armonios cu frumusețea naturală a zonei.

Rășinari, cunoscut și ca satul lui Cioran, al lui Goga și a multor altor personalități care s-au născut aici și au dus renumele comunei noastre în țară și în străinătate este localitatea despre care Emil Cioran a scris că este paradisul copilăriei sale. Aici, istoria bogată și cultura vibrantă se manifestă prin diverse elemente ce merită descoperite:

Publicitate

ARHITECTURĂ: Rășinariul se remarcă prin arhitectură tradițională specifică zonei Mărginimii Sibiului, cu case albe cu acoperișuri roșii și porți decorate cu tipare geometrice și motivul soarelui.

MUZEE: Muzeul Etnografic Rășinari, muzeul episcopal și colecția muzeală privată a lui Nea Pavel, reflectă viața și obiceiurile locuitorilor din zonă, de la costume populare și ceramică la unelte agricole și mobilier tradițional, obiecte de cult…

TRADIȚII: În Rășinari copiii învață de mici jocul tradițional, participă la manifestările organizate cu ocazia sărbătorilor locale. Comuna noastră este renumită pentru tradițiile sale păstrate cu grijă de-a lungul generațiilor.

GASTRONOMIE: Bucătăria locală se bazează pe ingrediente proaspete și naturale din zonă, oferind preparate gustoase și bogate în arome. Telemeaua din Rășinari, brânza de burduf și urdă sunt doar câteva dintre specialitățile culinare ce merită degustate.

Prin agenda culturală 𝐏𝐫𝐢𝐦ă𝐫𝐢𝐚 𝐑ăș𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢 încurajează și susțe toate aceste obiceiuri și manifestări pentru ca acestea să nu dispară.

Rășinariul este un loc frumos pentru cei care doresc să exploreze o cultură bogată și autentică, înconjurați de o frumusețe naturală uimitoare.

Din punct de vedere cultural, în această comună veți descoperi o lume aparte, unde tradițiile se împletesc armonios cu modernitatea, oferind o experiență remarcabilă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic