13.1 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Prim-ministrul României: Autostrada Sibiu-Piteşti, mult vorbită de toţi prim-miniştrii, devine realitate

Știri din Județ

Autostrada Sibiu-Piteşti, „mult vorbită de către toţi miniştrii Transporturilor şi toţi prim-miniştrii”, din vis devine realitate, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, aflat pe Valea Oltului, în cadrul unei conferințe de presă.

Şeful Executivului a efectuat, miercuri, alături de ministrul Transporturilor, o vizită de lucru la şantierul de pe Valea Oltului, zona Boiţa.

„Vestea bună, după discuţia cu constructorii, este faptul că ne vom încadra în termenul asumat al lucrării. Acum, trebuie să-i dau dreptate domnului ministru şi constructorului, este o lucrare pe care nu puteau să o execute pe timpul nopţii, fiind şi defrişări şi drumurile de acces. Ştiu că nu a fost o perioadă uşoară, aproape o lună de zile traficul oprit pe timpul zilei. Vestea bună este că Autostrada Sibiu-Piteşti, mult vorbită de către toţi miniştrii Transporturilor şi toţi prim-miniştrii, pentru prima oară, din vis devine realitate „, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a explicat că proiectul ar urma să facă parte din Coridorul IV Pan-European.

„Este componentă, din câte ştiu eu, acum vedem dacă am dreptate, din Coridorul IV Pan-European, pe Rhin-Dunăre. Cu alte cuvinte, în afară că deserveşte România, este şi un lucru asumat de către statul român pe care tot timpul îl rostogoleam şi găseam motive să nu-l facem”, a declarat Ciolacu.

În context, premierul l-a felicitat pe ministrul Transporturilor pentru „decizia bărbătească” pe care a luat-o în privinţa lucrărilor de infrastructură din zona Boiţa, explicând că amânarea lucrărilor ar fi condus la peste un de întârziere la proiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Cu discuţii mari şi în ceea ce priveşte finanţarea, eu consider că a fost o decizie corectă, având şi în partener corect în constructori, care şi-au asumat un timp foarte scurt şi pe care-l vor respecta. Trebuie să ne ajute şi vremea în acest moment. (…) Plus că lucrările grele acum vor intra în lucru, având front de lucru prin aceste defrişări şi drumuri de acces. Sunt, cred, cele mai grele lucrări pe care le avem după Revoluţie, dar cred că trebuie să ne obişnuim cu ele, pentru că trebuie să ne pregătim de Comarnic-Braşov. Este un fel de preambul la ce va urma la cea mai mare investiţie, din punctul meu de vedere, la fel, mult aşteptată de către români”, a declarat Ciolacu. 

Sursa: Agerpres

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri