12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

BC CSU Sibiu a transferat un conducător de joc

Știri din Județ

Filip Adamovic va fi conducător de joc la BC CSU Sibiu în noul sezon. Acesta vine la Sibiu după trei ani petrecuți în Franța.


Clubul sibian a perfectat un transfer prin care aduce experiență la poziția 1. Filip Adamovic se alătură lui BC CSU Sibiu, după ce ultimele trei sezoane le-a petrecut în Franța. În vârstă de 35 de ani, Adamovic nu are nevoie de foarte multe prezentări, fiind un jucător cunoscut faniilor baschetului din România, după ce a jucat la CSU Asesoft Ploiești, BC Mureș și U BT Cluj-Napoca.

Jucătorul originar din Bosnia și Herțegovina are 1.81 metri și este un jucător de poziția 1. Adamovic și-a început cariera la Borac Banja Luka, iar după doar un sezon a făcut pasul spre Igokea Aleksandrovac. După două sezoane la cea mai cunoscută echipă din țara natală, conducătorul de joc a ajuns în România la CSU Asesoft Ploiești. A trecut pentru o stagiune la BC Mureș, după care a evoluat timp de două sezoane la U BT Cluj-Napoca. În țara noastră, Filip Adamovic a cucerit două titluri de campion, în 2014 și 2017, plus două cupe ale României, în 2016 și 2017. După ce a plecat din România, Adamovic a jucat câte un sezon la Tsmoki Minsk (Belarus), Igokea (Bosnia și Herțegovina) și Belfius Mons (Belgia). Ultimele trei stagiunea le-a petrecut în liga secundă din Franța, unul la Rouen și două la Gries-Souffel. 

Primul lui sezon în Franța a fost unul de excepție, cu 26 de partide jucate și medii statistice de 15.2 puncte, 7.0 pase decisive și 2.7 recuperări, în 32.2 minute pe parchet, cu procentaje de 43.4% de la 3 puncte și 96.5% de la linia de libere. În stagiunea 2023/2024, Adamovic a jucat 34 de partide pentru Gries-Souffel și a avut cifre de 8.2 puncte, 3.7 pase decisive și 1.9 recuperări, în 24 de minute petrecute în medie pe parchet. El  a avut în continuare procentaje excelente, de 52.3% de la 2 puncte, 41.4% de la 3 puncte și 89.8% de la linia de pedeapsă.

 Filip Adamovic a oferit o amplă declarație pentru site-ul clubului sibian după ce a ajuns la un acord cu echipa BC CSU, în care a vorbit despre revenirea în țara noastră, de această dată la Sibiu, despre obiectivele sale pentru noul sezon, dar nu în ultimul rând și despre fanii sibieni, de atmosfera pe care a simțit-o în Sala Transilvania de-a lungul anilor și chiar le-a transmis un mesaj suporterilor CSU: „Sunt foarte fericit că mă întorc în România. M-am bucurat atât de mult de cei 4 ani petrecuți aici. România este a doua mea casă. Îmi amintesc Sibiul ca fiind un oraș drăguț, cu arhitectură frumoasă și fani extremi de loiali. Antrenorul și managerul au dorit să vin la echipă și este întotdeauna o opțiune mai bună când agentul nu trebuie să convingă oamenii să te semneze. Înseamnă că deja ești respectat. Obiectivul este acela doar de a munci din greu și de a juca cu inima. În baschetul de astăzi este tot ceea ce poți promite. Este greu să stabilești obiective când vine vorba de rezultate, deoarece există atât de mulți factori care pot influența rezultatul. Sper că vom avea un grup grozav, cu care să construim o chimie și de acolo vom lua totul pas cu pas. Îmi amintesc despre atmosfera de la Sibiu. Am jucat la două rivale, Asesoft și Cluj. Atmosfera la acele jocuri era una nebună. Mi-a plăcut fiecare secundă petrecută acolo. În amintesc că Dado, Dumnezeu sa îl odihnească, ținea time-out-uri la linia de libere, pentru că fanii literalmente săreau lângă banca noastră. Fanilor sibieni le pot transmite că am simțit pe pielea mea cât de loiali și cât de gălăgioși sunt față de echipă. Sper că voi putea experimenta acest lucru acum și din partea de favorit al tribunelor. Vă promit că ne luptam din greu, iar în schimb sper să umpleți sala la fiecare meci din sezonul viitor, pentru că vom avea nevoie de voi. Cu sprijinul vostru nivelul nostru se va ridica și vom putea realiza mult mai multe!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara