11.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Mii de oameni prezenți la „Parada costumelor populare săsești”, de la Sibiu

Știri din Județ

Centrul orașului Sibiu a devenit neîncăpător astăzi, după ce mii de oameni au venit să admire „Parada costumelor populare săsești”. Manifestarea a făcut parte din evenimentul Întâlnirii Internaționale a Sașilor, aflat la a doua ediție.

La parada lungă de aproximativ 1 kilometru au participat sași din toată țara și chiar și din străinătate. Mai exact, organizatorii au primit peste 2.000 de confirmări de participare, din Austria, SUA, Elveția, Germania, dar și din Transilvania. Muzica de fanfară, caracteristică sașilor, dar și costumele atent confecționate, încărcate cu multă istorie, i-au făcut pe spectatori să aplaude minute-n șir. Coloana a pornit pe următorul traseu: Piața Huet – Piața Mică – Piața Mare – Piața Schiller – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Unirii – strada Cetății și întoarcere în Piața Mare din Sibiu.

La eveniment sunt așteptate peste 15.000 de persoane, în Piața Mare din Sibiu fiind instalate corturi, dar și o scenă pe care sunt desfășurate mai multe concerte și dansuri săsești.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri