12.8 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Șeica Mică: Peste 600 de sași au revenit acasă întâmpinați de primarul Urian, ministrul Raluca Turcan și președinta CJ, Daniela Cîmpean

Știri din Județ

Peste 600 de sași au revenit „acasă”, în Șeica Mică, comună atestată încă de la 1311 și vestită și pentru hărnicia, obiceiurile și tradițiile comunității germane. Străzile comunei au fost pline de sași în costume populare. De la cei mici la vârstnici, sașii au marcat prin cântec și joc tradițiile satului. Biserica Evanghelică a fost neîncăpătoare.


La eveniment au participat ministrul Culturii, Raluca Turcan și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. „Consiliul Județean Sibiu conservă și promovează zestrea comunității săsești fie în cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, care găzduiește 3 gospodării săsești, fie în cadrul unor colecții ale Muzeului Etnografic „Franz Binder”, multe dintre acestea fiind prezente la Casa Artelor, ca parte a Expoziției „Făurind Transilvania”. Trebuie să recunosc că această expoziție are un nume inspirat, întrucât aduce o recunoaștere în plus comunității săsești, ca parte importantă a celor care au făurit Transilvania! Felicitări organizatorilor, iar participanților le doresc zile încărcate cu bucuria revederii prietenilor și a locurilor pe care, încă o dată, avem dovada că nu le-au uitat!” le-a urat Daniela Cîmpean.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan le-a destăinuit celor prezenți că Șeica Mică este unul din locurile dragi ei din județul Sibiu. „Evenimentul de astăzi a fost mai mult decât o simplă reuniune: un simbol al identității locale și al continuității comunitare. Am sărbătorit tradiția, legătura sașilor cu trecutul lor și construirea viitorului pentru tânăra generație. Parada costumelor de astăzi a fost un moment emoționant, care arată că moștenirea istorică e vie în aceste locuri, că oamenii sunt atașați de trecutul lor.”

Turcan a ținut să felicte organizatorii, dar mai ales membrii comunității Șeica Mică: „Felicit comunitatea Șeica Mică pentru unitatea și implicarea de care dă dovadă! Îi felicit pe Uwe și Maria Draser, oameni de onoare ai comunei, pentru pasiunea de a fi parte la dezvoltarea si unitatea comunei. Felicit buna colaborare dintre Șeica Mică și Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean și le doresc cât mai multe proiecte finalizate cu succes în beneficiul oamenilor!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Sf. Mihail, organizate la Cetatea din Cisnădioara

ACS Mediaș pregătește partida cu CSM Codlea

Derby de play-off la Hunedoara