20.2 C
Sibiu
vineri, 20 septembrie, 2024

Ceremonie de dezvelire a bustului gl.lt.dr. Alexandru Augustin la Spitalul Militar din Sibiu

Știri din Județ

Pentru aniversarea celor 105 ani de la trecerea Spitalului Militar Sibiu din administrația austro-ungară în subordinea Corpului 7 Armată Sibiu al Armatei române – Ziua Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, miercuri, 14 august, în incinta instituției, în prezența reprezentantului Direcției Medicale a MApN, colonel ing.dr. Vasile Petcu, a autorităţilor publice locale şi a numeroşi invitaţi, a fost organizată o ceremonie dedicată acestui moment de referinţă.
Cu acest prilej, a avut loc dezvelirea bustului gl.lt.dr. Alexandru Augustin, personalitate marcantă a medicinei militare românești, o slujbă de sfințire și depuneri de coroane de flori, din partea organizatorilor.

În continuarea evenimentelor, în sala de conferințe a instituției a avut loc lansarea cărții ,,Gl.lt dr. medic Alexandru Augustin – Providența în slujba semenilor”, la care a fost prezent colectivul de elaborare: col.(rz)prof.univ.dr. Filofteia Repez, dr. Ion Rîșnoveanu și col.(rtr)dr. Gabriel Stroilă.

În semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga activitate desfășurată la comanda spitalului, comandantul instituției, colonel medic șef lucrări dr. Doru-Florian-Cornel Moga a oferit domnului gl.bg.(rtr)dr. Victor Palada, domnului col.(rtr)dr. Gheorghe Vlad, domnului col.(rz)dr. Ioan-Vasile Barb și domnului col.(rz)dr. Daniel Chelcea, o plachetă cu însemnele Spitalului Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin”, un fanion, un ecuson și un coin al unității.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția la organizarea și desfășurarea activităților prilejuite de Ziua Spitalului Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu, a oferit domnului col.(rz) Ioan Iacob, Președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Logistica Armatei ,,General Constantin Zaharia”, domnului col.(rtr)dr. Gabriel Stroilă, Președintele Filialei Județene Sibiu al aceleiași asociații și domnului Liviu Muscalu, sculptor la Studioul de Arte Plastice al Armatei, care a realizat bustul Gl.lt.dr. Alexandru Augustin, o plachetă cu însemnele spitalului.

La mulți ani Spitalului Clinic Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin”!

Foto: Ovidiu Opriș

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Incendiu puternic la un restaurant din Mediaș