14.6 C
Sibiu
luni, 16 septembrie, 2024

2×2 Race – Ultra Sky Marathon 2024: Alergători de elită se întrec sâmbătă, pe creasta Munţilor Făgăraş

Știri din Județ

Sâmbătă, 24 august, la Bâlea Lac, alergători de elită se vor întrece în cursa 2×2 Race – Ultra Sky Marathon 2024, competiție care se desfășoară integral la altitudinea de peste 2000 m, traversând cele mai înalte trei vârfuri din România: Moldoveanu, Negoiu și Viștea Mare.

Traseul 2X2 urmează marcajul turistic de creastă, banda roşie. Cursa este formată din două categorii, fiecare dintre cele două fiind parcurse într-o singură etapă, cu limite intermediare și finale de timp.

2X2 RACE este singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000m altitudine, fiind deosebit de tehnică și cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume.

Traseul, cu o lungime de 45km și 4200m diferență pozitivă de nivel, poartă concurenții pe cele mai înalte trei vârfuri din spectaculoasa creastă a Făgărașului: Moldoveanu (2544m), Negoiu (2535m) și Viștea Mare (2527 m).

Concurenții vor fi selectionați dupa îndeplinirea unor cerințe de acceptare, din care să releve faptul că au experiență cel puțin moderată în alergare montană, pentru a ne asigura că pot face față uriașului efort fizic și psihic la care vor fi supuși.

În curând vom da startul înscrierilor pentru 2024.

Consultați regulamentul: https://www.2x2race.ro/regulament/
–––––––––––––––––––––
2X2 RACE este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv 2X2 Race, cu scopul principal de promovare a activității de alergare montană în România, utilizând poteci marcate din Munții Făgăraș.
În cadrul 2X2 RACE alergătorii pot alege să participe la unul din cele 2 evenimente distincte: 2X2 și X2. Fiecare eveniment este alergat într-o singură etapă și cu limite intermediare și finale de timp.

  • X2 – traseul are o lungime de 18 km, la o înălțime de peste 1900 m
  • 2X2 – traseul are o lungime de 45 km și 4200m
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Descoperă toate modelele de botine de damă!

Cutremur azi în România, cu magnitudinea de 5.5

Program și bilete la Sibiu Opera Festival

FC Hermannstadt caută victoria la Arad