17.9 C
Sibiu
joi, 19 septembrie, 2024

Bulz de 62 de metri la Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari

Știri din Județ

Răşinărenii și-au doborât și de această dată, propriul record, la Festivalul Brânzei şi al Ţuicii! Bulzul sau cocoloșul cu brânză, cum este cunoscut în zona Sibiului, a avut peste 60 metri lungime. Spectatorii au degustat la final din preparat alături de un pahar de țuică.

CITEȘTE și Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari: Tradiții, bucate alese, petrecere, dans și voie bună în cea mai frumoasă zonă din Mărginimea Sibiului


Tradiția Festivalului, adună an de an localnici în costume populare care prepară pe mesele întinse un bulz de o lungime impresionantă. Anul acesta bulzul compus din mămăligă și umplutură de brânză, preparat de rășinăreni, alături de primarul comunei și oaspeți din Franța, a măsurat 62 de metri. Un nou record!

La final, preparatul a fost împărțit spectatorilor în mod gratuit, servit alături de cea mai faină ţuică de căldare din Ardeal.

Festivitatea continuă și este o bună ocazie pentru gurmanzi să deguste câteva zeci de sortimente de telemea, caşcaval tinut în fum, branză, slaninuță, grătare și mai ales originala tocană de oaie cu mamaliguță.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri